İple Yüz Germe Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Cildimizde iç ve dış yaşlanmaya bağlı olarak kırışıklık, sarkma, matlaşma, lekelenme gibi problemler oluşur. İç yaşlanma, yaşın ilerlemesine bağlı gelişen doğal süreçtir. Dış yaşlanma ise güneşe maruziyet, sigara ve alkol tüketimi, kötü beslenme, yanlış kozmetik ürün kullanımı gibi etkenlerle ortaya çıkar. Her iki cilt yaşlanması probleminin de çözümünde etkili yöntemlerden biri iple yüz germe uygulamasıdır.
İple yüz germe yöntemi, yüz ve boyun başta olmak üzere yaşlanma etkilerinin görüldüğü bölgelere yapılan ameliyatsız, kolay, hızlı etki eden ve uzun süre kalıcılığını koruyan bir estetik işlemdir.
İple yüz germe uygulaması nedir?
Ameliyatsız iple yüz germe uygulaması, lokal anestezi altında klinik ortamda gerçekleştirilen konforlu bir anti-aging yöntemidir. Kırışıklıklar, deri sarkması ve kolajen kaybı nedeniyle ortaya çıkan cilt yaşlanması etkilerinin giderilmesinde son derece etkili bir uygulama olarak ön plana çıkar.
Cilt altına özel iğneler aracılığı ile yerleştirilen medikal ipler kısa sürede yeniden kolajen üretiminin tetiklenmesini sağlar. Böylece cilt kaybettiği elastikiyeti geri kazanırken, kolajen üretiminin artmasıyla kırışıklıklar yok olur veya büyük oranda azalır, sarkan bölgeler toparlanır. Ameliyatsız yüz germe sonrası cilt yenilenerek daha sağlıklı, genç, parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazanır.
İple yüz germe yönteminin uygulama alanları ve etkileri ise şöyle sıralanabilir:
- Yüzdeki tüm bölgelerde kırışıklıkve sarkma probleminin giderilmesine yardımcı olur. Alın, kaş arası, göz çevresi, dudak üstü kırışıklıkları; nazolabial çizgiler, mimik çizgileri bu yöntemle tedavi
- Yanak bölgesine hacim verir.
- Çenehattının daha düzgün ve çekici hale getirilmesini sağlar.
- Kaşları kaldırır.
- Boyun sarkmalarında ve gıdı bölgesinin yok edilmesinde son derece etkilidir
- Yüz ve boyun bölgesinin yanı sıra kol, karın, kalça, göğüs, iç bacaktaki sarkma probleminin tedavisi de bu yöntemle mümkündür.
İple yüz germe uygulaması nasıl gerçekleştirilir?
Ameliyatsız iple yüz germe uygulaması lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Problemli bölgeler işaretlenerek, ince iğneler ile cilt altına özel iplikler farklı tekniklerle yerleştirilir. İşlem süresi uygulanacağı bölgeye göre 15 ila 45 dakika arasındadır.
Yüz germede düz veya kılçıklı medikal iplikler kullanır. İplikler genellikle alerjiye neden olmayan PDO-Polydioxanone maddesi içerir. Uygulama sonrası yaklaşık 3 ay içinde ipler %50 oranında erir, 6-8 ay içinde ise tamamen dokudan kaybolur. Ancak bu, işlemin etkisinin kaybolduğu anlamına gelmez.
Uygulamadan birkaç hafta sonra ipliklerin çevresinde yeni kolajen oluşumu başlar, cilt altında dolaşım hızlanır, cildin nem ve elastikiyeti artar. Yeniden kolajene kavuşan ciltteki kırışıklıklar azalır, cilt sıkılaşır ve sarkık bölgeler toparlanır.
Bunun yanı sıra ipler doku içine yerleştirildiğinde cildin kendini iyileştirme ve yenileme mekanizması da tetiklenmiş olur.
İp askı yöntemi sonrası ciltte hassasiyet görülebilir ancak kızarıklık, morluk, şişlik gibi etkiler birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Uygulama sonrası hastalar günlük aktivitelerine hemen dönüş yapabilir.
İple yüz germe işlemi dolgu, botoks ve diğer cilt bakımı uygulamalarıyla birlikte gerçekleştirilebilir.
İple yüz germe uygulaması kalıcı mıdır?
İple yüz germe işleminin etkisi yaklaşık 3 ayda optimum seviyeye ulaşır. Kişiden kişiye değişmekle birlikte uygulamanın gençleştirme etkisi 2 yıla kadar kalıcılığını korur. Etkisi geçtikten sonra yeniden yaptırılabilir.
İple yüz germe uygulaması kimlere yapılır?
Ameliyatsız iple yüz germe hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilen bir cilt bakımı işlemdir. Ciltte yaşlanma etkileri 30’lu yaşların ortalarında belirmeye başlar, 40’lı yaşlarda kırışıklıklar artar, 50 ve sonrasında ise sarkma ve derin kırışıklar oluşur. İple yüz germe bu yaş aralığında başarılı sonuç vermektedir. Daha ileri yaşta olan kişilerde ise cilt tipi, sarkma oranı uygunsa yapılabilmektedir.
Ameliyat olmak istemeyen hastalar için de son derece etkili bir alternatiftir.