Yerçekiminin ve yaşlanma sürecinin etkilerinin yüzde farklı yansımaları olur. Bu yansımalardan bazıları sadece kozmetik kaygılara neden olurken bazıları fonksiyonel sorunlara da yol açabilir. Kaş düşüklüğü hem yüz ifadesini etkiler hem de üst göz kapağında yığılmaya neden olarak görüş açısını engelleyebilir. Kaş kaldırma uygulamaları ile hem daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşmak hem de görüş açısını genişletmek mümkün olabilir.
Kaşlar, yüzdeki yerleşimi nedeniyle kişinin yüz ifadesini doğrudan etkiler. İdeal konumunu kaybeden kaşlar; yorgun, mutsuz ve yaşlı bir görünüme yol açarken bakışların canlılığını da azaltır.
Yaş alma kaş düşüklüğü söz konusu olduğunda en önemli risk faktörü olsa da bazı kişilerde kaşlar yapısal olarak düşük ya da kişide rahatsızlık yaratacak denli düz olabilir. Tüm bu durumlarda hem medikal estetik uygulamaları hem de seçilmiş hastalarda kaş kaldırma ameliyatı ile hedeflenen görünüm elde edilebilir.
Kaş kaldırma yöntemleri arasından seçim yapılırken hastanın ihtiyaçları, beklentileri ve genel sağlık durumu değerlendirilerek karar verilmelidir. Günümüzde gelişen medikal estetik uygulamaları sayesinde ameliyatsız kaş kaldırma teknikleri ile hızlı ve etkili sonuçlar alınabilmektedir.
Kaş Kaldırma Nedir?
Yapısal olarak düşük olan ya da zaman içerisinde yaşlanma ile birlikte sarkan kaş bölgesinin yol açtığı estetik ve/veya fonksiyonel sorunların giderilmesi amacıyla kaşların kaldırılması “kaş kaldırma” olarak adlandırılır.
Kaş kaldırma ameliyatsız kaş kaldırma yöntemleri veya estetik cerrahi ameliyatları ile gerçekleştirilebilir.
Estetik cerrahi kapsamında endoskopik kaş kaldırma sıklıkla tercih edilen bir ameliyat tekniği olarak ön plana çıkar. Ancak kaş kaldırma kapsamında yalnızca kaş kaldırma ameliyatı uygulanmaz. Seçilmiş hastalarda ameliyatsız estetik uygulamaları tercih edilebilmektedir.
Ameliyatsız Kaş Kaldırma Nedir?
Kaş kaldırmak amacıyla cilde kesi atılmadan gerçekleştirilen, cerrahi nitelik taşımayan uygulamalar ameliyatsız kaş kaldırma olarak adlandırılır. Hastaların beklentileri, cilt yapısı ve kaş düşüklüğü seviyesi doğrultusunda toksin veya iple kaş asma teknikleri kullanılarak etkili sonuçlar alınabilmektedir.
Herkes için ideal kaş tanımı farklı olabildiğinden kaş kaldırma teknikleri seçimi ve bu teknikler seçildikten sonra gerçekleştirilecek işlemlerin kapsamı hastadan hastaya değişiklik gösterebilir.
Uzman hekimlerce gerçekleştirilen ameliyatsız kaş kaldırma işlemi ile;
- Kaş düşüklüğü, kaş düşüklüğüne bağlı üst göz kapağı yığılması giderilebilir.
- Kişinin bölgesel cilt sarkmaları ve yığılmaları nedeniyle azalan görüş açısı genişletilebilir,
- Bakışlar daha dinamik ve canlı bir hal alabilir,
- Yüzde yaratılan lifting etkisi ile daha genç bir görünüm elde edilebilir.
Kimler Kaş Kaldırma İçin Uygun Adaydır?
Kaş kaldırma uygulamaları;
- Kas aktivitesinin yoğunluğu, stres ve yaş alma gibi nedenlerle kaş bölgesinde düşüklük meydana gelen,
- Yapısal olarak düşük kaşlara sahip olan,
- Kaşlarının görünümü nedeniyle yüz ifadesi etkilenen,
- Kaş düşüklüğü sonucu görüş alanı daralan kişilere uzman hekimlerce gerçekleştirilebilir.
Kaş Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?
Ameliyatsız kaş kaldırma teknikleri dahilinde Bot. Toks. ve iple kaş asma teknikleri etkili sonuçları ile ön plana çıkmaktadır.
Toksin ile Kaş Kaldırma
Kişinin yüzü ile uyum sağlayan bir kaş tasarımının yapılmasının ardından, kaşın ve mimiklerin doğallığını koruyacak şekilde, belirlenen kısımlara Bot. Tok. Enjeksiyonu yapılmasına dayanan yöntemdir.
Uygulama öncesi bölgeye lokal anestezi etkili krem sürülür ve daha sonra toksin enjekte edilir. İşlem 5-10 dakika aralığında tamamlanır. Uygulamanın etkisi 1 hafta gibi bir sürede son halini alır.
“Toksin ile kaş kaldırma kalıcı mı?” sorusu sıklıkla merak edilir. Yanıt “hayır” şeklinde verilebilir. Kaşları yukarı kaldırmak ve şekillendirmek amacıyla gerçekleştirilen uygulamanın kalıcılık süresi 4-6 ay aralığındadır. Sonrasında işlem tekrar edilebilir.
Bot. Toks. ile kaş kaldırma uygulaması yüz bölgesine dolgu ve cilt gençleştirme uygulamaları ile eş zamanlı gerçekleştirilebilir.
İple Kaş Asma
Kaş düşüklüğü oranı, cilt yapısı, hasta yaşı ve hedeflenen görüntü doğrultusunda kişiye özel planlanan iple kaş asma, genellikle Bot. Toks. ile sonuç alınamayacağı yapılan muayeneler sonucunda belirlenen hastalara lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve yaklaşık 30 dakikada tamamlanır.
Uygulama sırasında saç çizgisinin ön sınırından küçük bir delik açılır, tırtıklı yapıya sahip özel ipler ince bir iğne yardımıyla cilt altına sokulur ve kaş bölgesi kaldırıldıktan sonra kendiliğinden eriyebilen organik ipler cilt altı dokularının kemik yapıya sabitlenmesini sağlar.
Askı ile kaş kaldırma uygulamasının etkisi ortalama 3 ay sonra tam olarak ortaya çıkar ve 1-2 yıl boyunca devam edebilir. Etki süresi dolunca hastanın ihtiyaçları belirlenerek uygulamanın tekrar edilmesi mümkündür.
Ameliyatsız kaş kaldırma uygulamalarının tercih edilebilmesi için hasta uygunluğu son derece önemlidir. Hastaların kaş düşüklüğü belirgin seviyedeyse, cilt kaliteleri azsa kalıcı sonuç veren kaş kaldırma ameliyatı prosedürlerine başvurulması gerekli olabilir.
Heraderma kliniğinde uzman hekimlerimizce gerçekleştirilen kaş kaldırma tedavisi sırasında teknik seçimini hastalarımızın ihtiyaçlarına göre yapıyoruz. Böylece etkili ve konforlu bir tedavi sürecini mümkün kılabiliyoruz.
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Medikal Estetik
- Dermatoloji
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Cilt Bakım Aşamaları
- Cilt Gençleştirme
- Klinik Dermatoloji
- Medikal Cilt Bakımı
- Pigmentasyon ve Yaşlılık
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Visia Cilt Analizi
- Bloglarımız
- İletişim
- Türkçe