Çenedeki çukur görünümü, çene hattındaki belirsizliği ve çenedeki şekil bozukluklarını gidererek daha uyumlu yüz hatlarına, daha genç ve dinamik bir görünüme sahip olunması amacıyla gerçekleştirilen medikal estetik tedavisi çene dolgusu olarak adlandırılır.
Çenenin şekli ve yapısı yüz görünümünü doğrudan etkiler. Yaşlanma süreci ve genetik faktörler çene ucunda ve aynı zamanda çene hattı bölgesinde deformasyonları beraberinde getirebilir. Farklı neden veya nedenlerle çene bölgesinde meydana gelen değişimler yüzün estetik görünümünü olumsuz yönde etkilediğinde çene dolgusu uygulamaları ile yüzle uyumlu bir çene yapılandırılabilir.
Çene dolgusu uygulamasında dermal dolgu malzemeleri ve yağ enjeksiyonu teknikleri kullanılabilir. Çeneye yağ enjeksiyonu işlemi için hastanın kendisinden alınan yağ hücreleri özel işlemlerden geçirilerek cilt altına enjekte edilir. İşlem dahilinde hangi tekniğin ve dolgu malzemelerinin kullanılacağı hasta özelinde, hastanın ihtiyaçları doğrultusunda belirlenir.
Çene Dolgusu Nedir?
Çene ucunun şeklinin düzeltilmesi, çene ile burun arasındaki orantının iyileştirilmesi ve bireylerin ideal yüz şekline sahip olmaları amacıyla yağ enjeksiyonu, polimer kalsiyum hidroksiapatit ve hyaluronik asit gibi farklı dolgu malzemelerinin çeneye enjeksiyonu ile gerçekleştirilen medikal estetik uygulamaya çene dolgusu adı verilir.
Dolgu uygulamaları; çene ucu dolgusu ve çene hattı (Jawline) dolgusu şeklinde uygulanabilir. Çene ucu dolgusu çene ucunun, çene hattı dolgusu ise çene hattının belirginleşip bölgedeki estetik sorunların giderilmesi amacıyla uygulanır.
Alanında uzman hekimlerce kişiye özel planlanan çene dolgusu uygulaması ile;
- Çenedeki asimetri sorunları giderilebilir,
- Çenedeki şekil bozuklukları düzeltilebilir,
- Çene ucu bölgesindeki derin gamzeler hafifletilebilir,
- Belirgin bir çene hatta oluşturulması ve yüzün şekillendirilmesi mümkün olabilir,
- Çene altı sarkmaları minimize edilebilir,
- Çok küçük çenelere hacim kazandırılabilir,
- Çene büyüklüğü dengelenebilir,
- Çenenin geride durması gibi kozmetik sorunlar iyileştirilebilir,
- Kısa çeneler uzatılarak yüzle uyumlu bir çene yapılandırılabilir ve hastalara çene dolgusunun avantajları sunulabilir.
Çene Ucu Dolgusu Kimlere Yapılır?
Çene ucu dolgusu ve çene hattı dolgusu;
- Çene altı bölgesinde sarkma bulunan,
- Çene ucunun çok sivri olması nedeniyle yüz orantısı bozulan,
- Çenesinin şekli sebebiyle yüzünde asimetri oluşturan,
- Kilo kayıpları ve genetik faktörler neticesinde çene altı sarkmaları olan,
- Çene hattı belirsizleştiği için yüz ifadesi değişen,
- Çenesi yapısal olarak küçük, geride veya idealden büyük olan, genel bir ifadeyle çenesinde ve çene bölgesinde hacim kaybı ile şekil bozuklukları bulunan kişiler çene dolgusu için uygun aday olarak kabul edilmektedir.
Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene ucu ve çene hattı dolgusu işleminde genellikle içerisinde hyaluronik asit barındıran dermal dolgu malzemeleri kullanılır. Uygulama öncesinde hastanın yüz analizi gerçekleştirilir ve beklentileri de değerlendirilerek dolgu uygulaması yapılacak çene bölgesi kısımları belirlenir.
Çene dolgusu uygulaması öncesinde bölgeye anestezik krem sürülür. Anestezik krem etkisi ortaya çıkınca hyaluronik asit barındıran dolgu malzemeleri bölgeye enjekte edilir. Dolgu enjeksiyonu sırasında hastalar herhangi bir acı ya da ağrı hissetmemektedir.
Dolgu işlemi yaklaşık 20 dakikada tamamlanır. Hastalar dolgu işlemi sonrası günlük hayatlarına hemen dönebildikleri için bu tedavi, öğle arası medikal estetik uygulamaları arasında yer alır.
Çene dolgusu işlemi tek seansta tamamlanır. Uygulamanın etkileri hemen ortaya çıkar, enjekte edilen dolgu malzemelerinin içerisinde hyalüronik asit bulunması halinde etkinin son hali için yaklaşık 1 hafta beklenmesi gerekebilir. Çene dolgusu sonrası iki hafta geçmesi ile hastalar kontrol muayenesine gelirler, gerek duyulması halinde son dokunuşlar gerçekleştirilir.
Çene dolgusu kalıcılığı yaklaşık 1 yıl sürmektedir. Kullanılan dolgu malzemeleri türüne ve kişiden kişiye bu kalıcılık süresi değişiklik gösterebilir. Hastalar dolgu etkisi geçince uygulamayı tekrar yaptırabilirler.
Çene dolgusu sonrası uygulama bölgesinde kızarıklık ve minimal şişme görülebilir. Birkaç gün içerisinde tüm yan etkiler ortadan kalkabilmektedir. Önemli olan uygulamanın alanında uzman hekimler tarafından gerçekleştiğinde güvenli ve etkili olacağının unutulmamasıdır.
Heraderma kliniğinde uzman hekimlerimizce gerçekleştirilen çene dolgusu uygulaması ile hastalarımızın yüz orantısını iyileştirebiliyor ve çene bölgesindeki deformasyonları minimize ederek daha genç ve dinamik bir yüze kavuşmalarına yardımcı oluyoruz.
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Medikal Estetik
- Dermatoloji
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Cilt Bakım Aşamaları
- Cilt Gençleştirme
- Klinik Dermatoloji
- Medikal Cilt Bakımı
- Pigmentasyon ve Yaşlılık
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Visia Cilt Analizi
- Bloglarımız
- İletişim
- Türkçe