Dolgun, doğal ve şekilli dudaklar çok eski zamanlardan bu yana güzellik algısının odağında yer alır. Genetik olarak ince olan ya da yaşlanmaya bağlı olarak hacim kaybeden dudaklar kişinin mutsuz, yorgun, yaşlı görünmesine yol açarken aynı zamanda yüz ifadesini de etkileyebilir. Gülüş estetiğinin organik bir bileşeni olarak da kabul edilen dudak dolgunluğu, dudak şekli, dudak simetrisi; dudak dolgusu uygulamaları ile iyileştirilebilir.
Herkes için ideal dudak şekli ve dolgunluğu aynı değildir. Yüzdeki diğer organların büyüklüğü, birbirlerine orantısı ideal dudak kavramının kişisel bir nitelik taşımasına yol açar. Yine de gençlik ve güzellik söz konusu olduğunda ideal estetik görünümde şekilli, simetrik ve dolgun dudakların büyük bir etkisi olduğu ifade edilebilir.
Dudak Dolgusu Nedir?
Dudaklara hacim kazandırmak, dudakların şeklini iyileştirmek ve dudak bölgesindeki asimetrileri gidererek dudakların yüz ile uyumlu hale getirilmesi amacıyla, dermal dolgu maddeleri ya da yağ enjeksiyonu teknikleri ile gerçekleştirilen medikal estetik uygulaması “dudak dolgusu” olarak adlandırılır.
Dermal dudak dolgusu malzemeleri içerisinde hyaluronik asit bileşeninin bulunması, dolgun dudaklara sahip olunurken aynı zamanda dudakların nemlendirilmesi gibi ek faydaların da yaşanmasını sağlayabilir.
Dudak dolgusu uygulamaları kişiye özel gerçekleştirilmeli, kişinin yüz hatları analiz edildikten sonra belirlenen dozda dolgu maddesi enjeksiyonu dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmelidir.
Alanında uzman hekimler tarafından kişiye özel planlanan dudak dolgusu uygulamaları ile;
- Dudak kalınlaştırma,
- Dudak şekillendirme,
- Dudak kontürlerini belirginleştirme,
- Dudaklardaki asimetrileri giderme ve
- Dudakları nemlendirme gibi faydalar eş zamanlı sağlanabilir.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudak dolgusu sırasında kullanılacak dolgu malzemesi miktarı, dolgu malzemelerinin uygulanacağı dudak bölümü farklılık gösterebilir. Bu nedenle dolgu enjeksiyonları öncesinde yüz analizinin yapılması, ideal dudak şeklinin belirlenmesi ve teknik seçiminin doğru yapılması son derece önemlidir. Bazı hastalarda enjeksiyon sadece üst dudak için yeterli olurken bazı hastaların yalnızca kontur belirginleştirilmesine ihtiyacı olabilir.
Dermal Dolgular ile Dudak Dolgusu
Dudak dolgusu tedavilerinde en sık tercih edilen yöntem hyaluronik asit içeren dermal dolgu malzemelerinin enjeksiyonudur.
Hyalüronik asit içeren dermal dolgu maddeleri dudaklara enjekte edilmeden önce bölge lokal anestezik krem sürülerek uyuşturulur. Bu nedenle hastalar uygulama sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmezler.
Anestezi etkisini gösterdikten sonra çok ince uçlu iğneler ile belirlenen dozda dolgu maddeleri dudakların belirlenmiş bölümlerine enjekte edilir. Dudak dolgunlaştırma işlemi yaklaşık 15-20 dakika gibi bir süre zarfında tamamlanır.
Hyaluronik asit barındıran dermal dolgu maddeleri ile gerçekleştirilen dudak dolgusu uygulaması sonrası değişim hemen fark edilir. Dudakların tam şeklini alması için yaklaşık 1 haftalık sürecin geçmesi gerekir. Bu dönemle hyaluronik asit su tutma özelliğini sergileyecektir.
Şekilli ve dolgun dudaklara sahip olmak isteyenler “Dudak dolgusu kaç ay kalıcı?” sorusunun yanıtını merak etmektedir. Dudak dolgusu kalıcılık süresi, kullanılan dolgu maddelerinin kalitesine de bağlı olarak ortalama 1 yıldır. Bu sürenin ardından dudak dolgusu uygulaması tekrar edilebilir.
Uzman hekimlerce gerçekleştirilen dudak dolgusu sonrası bölgesel hassasiyet ve kızarıklık gibi yan etkilerin oluşması mümkündür, ancak bu yan etkiler birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçecektir.
Dudak dolgusu uygulaması sonrası 1-2 hafta sonrası süreçte hastaların kontrollere gitmesi ve ihtiyaç dahilinde son dokunuşları yaptırması mümkündür.
Yağ Enjeksiyonu ile Dudak Dolgusu
Dudak dolgunlaştırma amacıyla yağ enjeksiyonu yöntemi de tercih edilebilmektedir.
Yağ enjeksiyonu ile de dudak dolgunlaştırma işlemi yapılabilir. Kişinin kendisinden alınan yağ hücrelerinin özel işlemlerden geçirildikten sonra dudaklara enjekte edilmesine dayanan yağ enjeksiyonu yönteminde de başarılı sonuçlar alınabilmektedir.
Yağ enjeksiyonu ile dudak dolgusu uygulaması da tamamen kalıcı nitelik taşımaz, doğru tekniklerle gerçekleştirildiğinde kalıcılık oranı %70’leri bulabilmektedir. Dudaklara yağ enjeksiyonu da tek seanslık bir işlem olma niteliği taşır.
Heraderma olarak tüm medikal estetik uygulamalarımız gibi dudak dolgusu tedavimizi de hastalarımızın ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda planlıyor, en kaliteli dolgu malzemelerini kullanarak en iyi sonuçlar almayı hedefliyoruz.
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Medikal Estetik
- Dermatoloji
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Cilt Bakım Aşamaları
- Cilt Gençleştirme
- Klinik Dermatoloji
- Medikal Cilt Bakımı
- Pigmentasyon ve Yaşlılık
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Visia Cilt Analizi
- Bloglarımız
- İletişim
- Türkçe