Saç Mezoterapisi Nedir?
Geçmişten günümüze güzellik algısının merkezinde olan saçlarımızın sağlığı estetik görüntümüz üzerinde oldukça etkilidir. Saç sağlığımızı korumamıza ve daha sağlıklı saçlara sahip olmamızı sağlayan uygulama olan saç mezoterapisi nedir sorusu özellikle saç problemleri olan kişiler tarafından oldukça merak edilmektedir.
İçerikler
ToggleSaç Mezoterapisi Ne İşe Yarar?
Saç mezoterapisi uygulamasını daha iyi anlayabilmek için saç mezoterapisi nedir sorusunun cevabını vermek gerekir.
Saç mezoterapisi, çeşitli bileşenlerin saç derisine enjekte edildiği bir uygulamadır.
Saç derisine;
- Vitamin, (A,C vb.),
- Mineral, (kalsiyum, magnezyum, çinko selenyum, demir vb.),
- Amino asitler,
- Keratin tabakası için ajanlar,
- Yüzey genişleticiler enjekte edilmektedir.
Bu bileşenler hazır preparatlar şeklinde küçük iğne ile deriye enjekte edilmektedir.
Saç derisine enjekte edilen bu bileşenler, saç derisi ve sata ortaya çıkan problemlerin tedavisine yardımcı olabilmektedir. Uygulama kadın ve erkeklere rahatlıkla uygulanabilmektedir.
Uygulamada öncelikle saç analizi yapılır. Problemler ve ihtiyaçlar belirlenir. Buna uygun bileşenler ve dozları ayarlanır.
Saç mezoterapisinin tedavisine yardımcı olabildiği başlıca problemler şunlardır:
- Saç dökülmelerinde (genetik, besinsel yetmezlik, hastalık, saçkıran,mevsimsel, stres, metabolik kaynaklı, gebelik gibi sebeplerden dolayı ortaya çıkan dökülmeler)
- Kepek, sebore vb. cilt problemleri,
- Hasar görmüş sağlıksız saçlar (kırılma, matlaşma vb.) gibi problemlerin tedavisine yardımcı olabilmektedir.
Uygulama sonucunda saç derisinin beslenmesi ile saç köklerinin güçlenmesi, saçların çoğalması, hacminin artması, uzaması, sağlıklı ve daha parlak görünme kavuşması sağlanabilmektedir.
Saç Mezoterapisi Kaç Seans Olmalı?
Saç mezoterapisinde temel amaç saç dökülmesini önlemek ve saç derisinin sağlıklı olmasıdır. Seans sayısı kişiden kişiye değişiklik gösterebilmekle birlikte ortalama 4-10 arasında seans uygulanmaktadır. Seanslar genellikle 1-2 hafta aralıkla yapılmaktadır. Etkisi ilk 4 haftada kendisini göstermeye başlamakla birlikte programlanan seans sayısı bitiminde hasta saçlarındaki artışı rahatlıkla görebilmektedir.
Saç Mezoterapi Ne Sıklıkta Yapılmalı?
Saç mezoterapisinde özellikle sağlıklı bir saç derisi hedeflenmektedir. Bu nedenle uygulama sonrasında iyilik halinin korunması ve tedavinin sürekliliği için 3 ay ara ile yılda 4 defa yapılması tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte mevsim geçişlerinde yaşanan saç dökülmelerinde uygulama yapılması dökülmeyi önemli derecede önleyebilmektedir.
İşlem Sırasında Ağrı Olur Mu?
İşlem sırasında iğne ile enjekte yapıldığı için kişi acı hissedilebilmektedir. Hissedilen ağrının ve acının düzeyi kişinin acı eşiğine, adet dönemine, uygulama yapan kişiye, cilt durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak çok aşırı ve dayanılmaz bir acı hissedilmemektedir.
Saç Mezoterapisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Uygulamadan sonra komplikasyon risklerini en aza indirmek için;
- En az 10 saat saçın yıkanmaması gerekir.
- İlk 2-3 gün içerisinde güneş ışığına maruz kalınmamalıdır.
- Mümkün olduğunca alkol tüketiminden ilk birkaç gün uzak durulmalıdır.
- Hijyene dikkat edilmelidir.
- Doktor tavsiyelerine uyulmalıdır.
Saç mezoterapisi uygulaması canlı ancak zayıflamış saç köklerinde etkili olabilmektedir. Ayrıca ince saçların güçlenmesine yardımcı olabilmektedir. Daha ileri boyutta dökülmeler ve canlılığını kaybetmiş saç kökleri için farklı yöntemler ile kombin yapılabilmektedir. Bununla birlikte saç mezoterapisi genetik dökülmelerde dökülmeyi yavaşlatır ancak tamamen ortadan kaldıramaz. Yeni kök oluşumunu sağlamaz. Bu tarz ihtiyaçlarda daha çok saç ekimine başvurulabilmektedir.
Heraderma Kliniğinde saç mezoterapisi uygulaması ile sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı olunabilmektedir.