Dolgu Uygulamaları İzmir
Yüzün yaşlanması, kırışıklıklar, kahverengi lekeler, elastikiyet kaybı, yüzdeki yağların kaybı ve hacim kaybı gibi yaşlanma ile ilişkili cilt değişikliklerine önemli ölçüde katkıda bulunan çok sayıda faktörün bir sonucudur. Dolgu, yaşlanmaya bağlı cilt kusurlarını düzeltmek, kırışıklık veya izlere rötuş yapmak ve ciltteki kaybolan hacmi geri kazanmak için dermis veya deri altı dokuya enjekte edilen bir maddedir. Dolgular esas olarak kollajen veya hyaluronik asitten oluşur ve doku hacmini artırmaya yöneliktir. Hyaluronik asit içeren dolgu uygulamaları, günümüzde kırışıklıkları ve kontur kaybını düzeltmek için altın standart prosedür olarak kabul edilmektedir.
İçerikler
ToggleDolgu Uygulamaları Hangi Durumlarda Etkilidir?
Dolgu uygulamaları aşağıdaki durumlarda etkilidir:
- Göz çevresindeki (kaz ayağı) ve ağız çevresindeki kırışıklıkların doldurulması
- İnce dudakların hacminin artırılması / yeniden şekillendirilmesi
- Nazolabial (burun kanatlarından ağız köşesine kadar olan bölgedeki) kıvrımların düzeltilmesi
- Elmacık kemiği, çene ve alnın şekillendirilmesi
- Yaşlanmaya özgü kıvrımların ve çöküntülerin giderilmesi
- Sivilce veya ameliyat izlerinin giderilmesi
Dolgu Uygulamaları Nasıl Yapılır?
Uygulama Öncesi
Dolgu maddesinin enjeksiyonu, iyi yapıldığında başarılı sonuçlar sunan basit ve ağrısız bir işlemdir. Ancak dolgu enjeksiyonu yaptırmadan önce uzman doktor ile ön görüşme yapılması gerekmektedir. Bu görüşme sırasında doktorunuz, tedavi edilecek cilt kusurunun tipini ve ciddiyetini değerlendirir ve hangi tip dolgu maddesinin kullanılması gerektiğine karar verir. Aynı zamanda, doktorun, enjeksiyonlara bağlı herhangi bir riskin olasılığını belirleyebilmek için hastanın genel sağlığını araştırması gerekecektir. Ayrıca, alerjik reaksiyonları önlemek için bazı dolgu türleri (örneğin, kolajen dolgu maddeleri) için, doktor bir ön test yapmaya karar verebilir.
Uygulama
İnvaziv bir işlem olmadığı için dolgu enjeksiyonları poliklinikte yapılır ve genellikle herhangi bir anestezi gerektirmez. Ancak, tedavi edilecek bölgeye ve hastanın hassasiyetine bağlı olarak doktor enjeksiyonu yapmadan önce lokal anestezik ilaçlar vermeye karar verebilir. Bir örnek vermek gerekirse, dudaklar hassas noktalardır, bu bölgeye uygulanan dolgu enjeksiyonları hafif karıncalanma hissi yaratabilir. Bu rahatsızlığın üstesinden gelmek için, tedavi edilecek alan enjeksiyondan yarım saat önce lokal olarak uyuşturulabilir.
Dolgu uygulamalarında kullanılan iğneler oldukça incedir ve dermisin yüzeysel tabakasının sadece birkaç milimetre altına enjekte edilir. Böylece, ağrısız bir gençleştirme etkisi elde edilmiş olur.
Uygulama Sonrası
Dolgu maddesi enjeksiyonunu takip eden 24-48 saat içerisinde tedavi edilen bölgede hafif kızarıklık ve şişlik gibi yan etkilerin ortaya çıkması normal kabul edilir. Bu ortak semptomlar kısa sürede kendiliğinden düzelmektedir. Bununla birlikte, uygulama sonrası kesinti süresi olmaksızın normal günlük aktivitelere devam edilebilir.