Yüz Epilasyonu ile Pürüzsüz Bir Yüzünüz Olsun
Vücudun birçok bölgesinde istenmeyen tüyler bulunabilir. Özellikle kadınlar açısından yüz bölgesinde meydana gelen tüylenme estetik açıdan sıkıntı verici bir problemdir. Günümüzde yüz epilasyonu uygulamaları ile bu bölgedeki tüy ve kıllar kalıcı olarak yok edilebilmektedir.
Kişinin cilt yapısı, rengi ve kıllanmanın seviyesine göre en iyi sonucu verecek doğru lazer epilasyon yöntemi seçildiği takdirde pürüzsüz bir yüze sahip olmak mümkündür.
Yüz epilasyonu nedir?
Yüz epilasyonu, başta dudak çevresi, çene, yanak olmak üzere yüz bölgesindeki istenmeyen tüy ve kıl oluşumlarının lazer yöntemi ile yok edilmesi işlemidir.
Kadınlarda yüzdeki tüylerin sertleşerek gözle fark edilen kıllara dönüşmesi genellikle hormonal kaynaklıdır; kimi kadınlarda ise bu durum genetik temelli olabilir. Hormonal kaynaklı sorunlar tedavi edildiği takdirde yüzde yeni kılların çıkmasına engel olunabilir. Halihazırda var olan kıllar ise lazer yüz epilasyonu ile kolayca giderilebilmektedir.
Yüz epilasyonu her ne kadar kadınlar tarafından daha yaygın tercih edilen bir uygulama olsa da, sakal şeklinden mutlu olmayan erkekler de lazer işleminden faydalanabilmektedir.
Yüz bölgesinde hangi lazer uygulanabilir?
Yüz kılları vücudun diğer bölgelerine kıyasla daha hızlı uzar. Bu nedenle cımbız, ağda gibi geçici çözüm sunan uygulamalar yerine günümüzde kesin ve kalıcı sonuç sunan lazer epilasyon tercih edilmektedir. Peki, yüz için doğru lazer uygulaması hangisidir?
Yüze lazer epilasyon yaptırırken dikkat edilmesi gereken temel nokta, bazı lazer yöntemleri sonrası tüylerde artma, ayva tüylerinde kalınlaşma veya yayılma görülebilmesidir. Paradoksal hipertrikoz olarak tanımlanan bu yan etki daha çok koyu tenli kişilerde Alexandrite lazer kullanımı sonrası görülmektedir. Bu nedenle yüz bölgesinde, güvenli ve etkili sonuç veren Diode lazer yöntemi tercih edilmektedir.
Diode lazer epilasyon hem kadın hem de erkeklerde, kaş, kaş arası, çene, dudak kenarı, bıyık, kulak, favori, yanak ve boyun bölgesine uygulanabilir.
Yüz epilasyonu nasıl gerçekleştirilir?
Diode lazer, istenmeyen tüy probleminin giderilmesinde en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. FDA onaylı Diode lazer epilasyon derindeki kıl köklerine kadar ulaşarak onları yok eder. Ayrıca 810 nm dalga boyu sayesinde hem koyu hem de açık cilt rengine sahip kişilere güvenle uygulanabilmekte; ince tüylerde etkili sonuç vermektedir.
Yüzde yaygın olarak kullanılan diode lazer epilasyon hızlı ve kolay bir işlemdir.
Epilasyon öncesinde ilk olarak yüz kılları kısaltılarak lazer atışı için uygun boya getirilir. Yüz bölgesine jel sürüldükten sonra kıl köklerine uygun dozda lazer atışı yapılır. Diode lazer epilasyon cihazının akıllı soğutma sistemi sayesinde işlem sırasında daha az acı hissedilir. Yaklaşık 15 dakika süren uygulama sonrası yüzde geçici olarak hafif kızarıklar görülmesi normaldir. Bu kızarıklıklar kısa süre sonra kendiliğinden geçer.
Yüz Epilasyonu kaç seansta biter?
Lazer ile yüz epilasyonunda seans sayısı kişiden kişiye değişebilmektedir. Kıl rengi ve kalınlığı, kılların yoğunluğu, kişinin koyu veya açık tenli oluşu seans sayısını etkileyen faktörlerdir. Bununla birlikte yüz bölgesi için önerilen lazer epilasyon seans sayısı ortama 8-10 uygulamadır. 1 veya 2 ayda bir seans yapılır, kontrol işlemi ise genellikle seanstan 15-20 gün sonra gerçekleştirilir. Yoğun ve inatçı kılların tamamen yok edilmesi için ek lazer seansları gerekebilmektedir.
Yüz epilasyonu kalıcı bir çözüm müdür?
Lazer epilasyon günümüzde kıl ve tüylerin giderilmesinde kalıcı çözüm sunan yöntemdir. Diode lazer epilasyon istenmeyen tüy tedavisinde etkin sonuç verir. Genellikle kılların büyük bir bölümü düzenli seansların ardından kalıcı olarak yok edilir ve bir daha çıkmaz. Ancak bazen her ne kadar kökleri zayıflamış olsa da inatçı kıllar tekrar çıkabilmektedir. Böyle durumlarda lazer epilasyon seansları tamamlandıktan sonra belli aralıklarla kontrole gidilerek ek atış yapılması gerekebilir.
Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta, çıkan kılların uzman tarafından önerilmeyen cımbız, epilatör, ağda gibi yöntemlerle alınmamasıdır. Bu tip yöntemler lazer epilasyon ile yok edilen kıl köklerini uyarıp yeniden çıkmasına veya zayıflayan köklerin güçlenmesine yol açabilir.