VİTAMİN ENJEKSİYONU (Mezoterapi)
Antioksidan ve Parlaklaştırıcı Etki
Oksidasyon, vücutta meydana gelen çeşitli biyolojik süreçlerin sonucudur. Bunlardan biri, cilt hücrelerine zarar verip, yaşlandırmayı hızlandırarak, kırışıklıklar, lekeler ve mat cilde neden olan serbest radikallerin aşırı üremesidir. Vitamin enjeksiyonu uygulamasının güçlü antioksidan etkisi bu negatif sonucu tersine çevirerek cildi canlandırır.
Hyaluronik Asit
Cildin yeniden nemlendirilmesi ve gençleştirilmesini sağlar. Vitamin iğnesi ya da yüz mezoterapilerinde genellikle hyaluronik asit bulunur. Hyaluronik asit mezoterapi içeriklerinde farklı oranlarda kullanılabilir.
Vitaminler
Cilt için önemli olan vitaminler arasında, cildin pigment ve yaşlılık lekelerini açan ve yenileyen C vitaminini, kırışıklıklara karşı savaşan E vitaminini, yaşlanma sürecini yavaşlatan A vitaminini ve hücre yenilenmesini sağlayan B3 ve B9 vitaminlerini sayabiliriz.
Mineraller
Mineraller vücudumuzda vitaminler ile çalışırlar. Güzellik söz konusu olunca öne çıkan mineraller arasında çinko, silis, selenyum ve kükürt sayılabilir. Bunların haricinde kalsiyum, magnezyum ve bakır da güzellik için faydalı minerallerdir.
Koenzimler
Bir enzimi aktif hale getiren ve enzimin protein olmayan organik bileşenidir. Koenzim Q10, yaşlanma karşıtı etkilerinin yüksek olduğu görülünce kozmetik kremlerin içeriğine dahil edilmiş ve bilinirliği hızla artmıştır.
Amino Asitler
Peptitler, antibakteriyel, antibiyotik ve iltihap önleyici etkiye sahip amino asitlerdir. Peptitler kırışıklıkların düzeltilmesinde kullanılır. Bazı peptitler cildi nemli tutar, bazıları sıkılaştırır.
DMAE (Dimethylaminoethanol)
DMAE, 1990’lardan beri bazı özel kremlerin içeriğinde yaygın olarak kullanılmaktadır. DMAE, ciltte sıkılaşma sağlar, var olan sarkmayı fark edilir şekilde gerilettiği gibi sarkmanın ilerlemesini de yavaşlatır.
Gıdı ve Yanak Yağlanmalarında Mezoterapi
Çene altındaki yağ dokusu fazlalığı çoğunlukla yağ ya da genetik olgulardan oluşan rahatsız edici bir durumdur. Cildin yaşlanmasından dolayı çene altındaki bu yağ dokusu olduğundan daha sarkık görünmeye başlar. Yanaklardaki aşırı yağlanma, yüzün çene hattının kaybolmasını, yüzün geniş görünmesini ve şeklinin deforme olmasını sağlar. Bu problemlerde mezoterapi yöntemi ile uygulanan içerikler kullanılır.
Çene altındaki yağların bulunduğu bölgeye küçük miktarlarda enjeksiyonlar yapılarak yağ erimesi sağlanabilir. Bu uygulama, hekim tarafından poliklinik ya da hastane şartlarında yapılmalıdır. Enjeksiyonlar 10 gün aralıklarla ortalama 5 seans uygulanır. Uygulamadan sonra hemen normal hayata geçilebilir.
Biyolojik Lifting Mezoterapi
Bu yöntem, Krebs döngüsünün (ortamda eğer oksijen var ise pirüvat mitokondriye girer. Organik yakıtın oksidasyonu mitokondride yer alan Krebs enzimleri tarafından tamamlanır. Bu metabolik yollar Alman bilim adamı Hans Krebs tarafından 1937 yılında açıklığa kavuşturulmuştur.), mitokondri seviyesindeki ilgili enzimatik fonksiyonlarını tetikleyici ve arttırıcı bütün ara maddelerini içerir. Laktik asit aşamasında oluşan engelleri ortadan kaldırır. Kas dokusunun iyileştirilmesi, yaşlanma ve yorgunluğun giderilmesi, hücresel yenilenme, kas uyarımı, adinami ve kas yorgunluğunun düzeltilmesine yardımcı olan içeriklerden oluşmuştur.
- Boyun çizgilerinin tedavisinde
- Yüz ovalinin şekillendirilmesinde
- Tensör etkisi ile cildin kas filamentlerinin yoğunluğunun arttırılmasında kullanılır.
Uygulama 7 gün aralıklarla, 3-5 seans mikro enjeksiyon yöntemi ile yapılır.
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Medikal Estetik
- Dermatoloji
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Cilt Bakım Aşamaları
- Cilt Gençleştirme
- Klinik Dermatoloji
- Medikal Cilt Bakımı
- Pigmentasyon ve Yaşlılık
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Visia Cilt Analizi
- Bloglarımız
- İletişim
- Türkçe