1952 yılından günümüze dek olan süreçte estetik tıbbi amaçlı gerçekleştirilen mezoterapi tedavisi cilt yenileme, cilt gençleştirme, bölgesel yağ eritme gibi fonksiyonları ile en çok başvurulan medikal uygulamalardan biri olma özelliği taşıyor. Ciltte yaralanma, kaza veya geçirilen operasyonlar sonucu oluşan yara izlerinin iyileştirilmesi amacıyla uygulanan mezoterapi tedavisi; skar mezoterapisi olarak adlandırılıyor.
Skar Mezoterapisi Nedir?
Ciltte, özellikle de yüz bölgesinde farklı nedenlerle meydana gelen ve kendiliğinden kaybolmayan skar oluşumları fiziksel sağlık için bir sorun yaratmasalar da kişide estetik kaygılara yol açabilirler. Cilt lezyonlarının akabinde ciltteki dokuların kötü bir şekilde tamir olması ile karakterize skar oluşumlarının farklı nedenleri olabilir.
- Kaza geçirilmesi,
- Bölgesel yanıklar,
- Kronikleşen akneler,
- Enjeksiyonlar,
- Kötü iyileşen dokular ciltte derin, çukurlu skar oluşumuna neden olabilir.
Ciltte oluşan skarların tedavisi kapsamında vitamin komplekslerinin, minerallerin, glikolik asit, glutatyon gibi bileşenlerin kokteyl şeklinde cilt altına enjekte edilmesine dayanan skar mezoterapisi tedavisi, ameliyatsız estetik uygulamalar arasında yer almaktadır.
Skar mezoterapisi ile cildin derinden yüzeye kendini onarmasının ve böylelikle yara izlerinin belirginliğinin azaltılması hedeflenir. Elde edilecek sonuçlar kişinin yaşına, cilt yapısına, yara izlerinin boyutuna ve derinliğine göre değişiklik gösterebilir.
Skar mezoterapisi kapsamında cilt altına enjekte edilecek kokteyller de kişiden kişiye farklılaşabilmektedir. Enflamatuar aşamadaki lezyonlarla yerleşmiş lezyonlar aynı bileşiklere aynı oranda yanıt vermezler. Dolayısıyla kişiye özel tedavi planlaması her zamanki gibi belirleyici öneme sahiptir.
Skar Mezoterapisi Kimlere Yapılır?
Skar mezoterapisi;
- Cildinde farklı nedenlerle yara izi kalan,
- Yara izleri nedeniyle estetik kaygılar yaşayan seçilmiş hastalara uygulanabilen bir medikal estetik uygulamasıdır.
Ciltte oluşan yara izleri kişilerin sosyal yaşantılarını kısıtlayabilir ve öz güven kayıpları yaşamalarına neden olabilir. Yüzde meydana gelen bazı izler makyaj malzemeleri kullanılarak giderilebilse de etkileri geçidir. Bu anlamda daha konforlu bir deneyim yaşamak ve yara izlerinin görünürlüğünü kalıcı olarak azaltmak isteyen kadınlar veya erkekler skar mezoterapisi tedavisi için uygun aday olarak kabul edilirler.
Skar Mezoterapisi Nasıl Yapılır?
Ciltte oluşan yara izlerinden bazıları kendiliğinden, herhangi bir tedavi sürecine başvurmadan belirginliğini yitirirken bazıları kalıcı nitelik taşıyarak kişinin estetik kaygılar duymasına yol açabilir. Bu noktada devreye cildi derinden yüzeye yenileyen, ciltte kolajen üretimini tetikleyen mezoterapi tedavisi, sunduğu pozitif etkili sonuçlarla ön plana çıkar.
Skar mezoterapisi içeriği yara izinin boyutu ve derinliği doğrultusunda kişiye özel hazırlanan mezoterapi kokteyllerinin cilt altına mikroenjeksiyon yöntemi ile enjeksiyonuna dayanır.
Skar mezoterapisi tedavisi 2 ila 4 hafta aralıklarla ciltte izlerin olduğu bölgelere uygulanır. Seans sayısı kişiden kişiye değişmekle birlikte genel olarak 4-8 seans dahilinde gerçekleştirilir.
Skar mezoterapisi tek başına uygulanabileceği gibi hastaların ihtiyaçları doğrultusunda medikal cilt bakımı kapsamında kimyasal peeling, lazer ile cilt yenileme gibi uygulamalarla eş zamanlı olarak da gerçekleştirilebilir. Bu noktada önemli olan kişinin ihtiyaçlarının doğru şekilde analiz edilmesidir.
Skar mezoterapisi sayesinde ciltteki izler, çukurlu görünüm elastin ve kolajen üretimi tetiklenerek hafifletilebilirken aynı zamanda cilt yenilenme sürecinin başlatılmasıyla ton iyileşmesi de gözlemlenebilir.
Heraderma kliniğinde cilt gençleştirme, yaşlanma belirtilerinin giderilmesi ve saç köklerinin beslenmesi amacıyla gerçekleştirilen mezoterapi tedavilerine ek olarak skar tedavisi kapsamında da kişiye özel planlanan mezoterapi tedavisi uygulanmaktadır. Skar mezoterapisi seans sayısı gibi mezoterapi kokteyllerinin içerikleri de hastalarımızın ihtiyaçları özelinde belirlenmektedir.
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Medikal Estetik
- Dermatoloji
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Cilt Bakım Aşamaları
- Cilt Gençleştirme
- Klinik Dermatoloji
- Medikal Cilt Bakımı
- Pigmentasyon ve Yaşlılık
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Visia Cilt Analizi
- Bloglarımız
- İletişim
- Türkçe