Yanaklar ve ağız arasında kalan, burun tabanından ağız köşelerine dek uzanan bölgeye nazolabial bölge adı verilir. Zaman içerisinde, genetik faktörlerin ve yaşam tarzının da etkisiyle yüzde doğal olarak bulunan nazolabial çizgiler belirginleşir, oluk halini alır. Belirginleşen nazolabial çizgilerin hafifletilmesi amacıyla hyaluronik asit barındıran dolgu malzemelerinin bölgeye enjeksiyonu nazolabial dolgu olarak adlandırılır.
Nazolabial Bölge Nedir?
Nazolabial bölge ağız ile yanaklar arasında yer alan, burun tabanından ağız köşelerine dek uzanan bölgedir. Bu bölgede doğuştan itibaren var olan cilt kıvrımı vardır. Bebeklerde dahi fark edilebilen nazolabial çizgiler zaman geçtikçe; cilt yapısının, mimik hareketlerinin, cilt elastikiyetinin azalması ve yanakların sarkması gibi bir dizi faktörün etkisiyle belirginleşir, daha derin bir hal alır ve yaşlı görünüme yol açar.
Gülme çizgisi veya nazolabial oluk olarak da adlandırılan nazolabial çizgi belirginleştiğinde kişinin yorgun ve mutsuz görünmesine neden olarak yüzdeki ifadeler üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir. Estetik anlamda rahatsız edici bir görünüme yol açan nazolabial oluklar, kişiye özel belirlenen dozlarda gerçekleştirilen dolgu uygulamaları ile minimize edilebilir. Böylece kişi daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşabilir.
Nazolabial Dolgu Nedir?
Nazolabial dolgu, olukların belirginliğinin azaltılması amacıyla hyaluronik asit içeren dermal dolgu malzemelerinin bölgeye enjeksiyonu yoluyla gerçekleştirilen medikal estetik uygulamadır.
Nazolabial dolgu işlemi ile;
- Nazolabial çizgilerin derinliği anında azaltılır,
- Yüz ifadesi gençleşir ve dinamikleşir,
- Dolgu malzemelerinin içeriğindeki hyaluronik asit sayesinde cilt nemlenir, kalitesi artar.
Farklı amaçlar için tercih edilebilen farklı dolgu malzemelerinin varlığı “nazolabial için hangi dolgu kullanılır?” sorusunu beraberinde getirmektedir. Nazolabial çizgilerin hafifletilmesi için hyaluronik asit içeren dermal dolgu malzemeleri tercih edilir. Hyaluronik asit, vücudumuzda doğal olarak bulunan ve ağırlığının 1000 katı kadar su tutma özelliğine sahip çok değerli bir bileşendir. Enjeksiyon bölgesinde dolgunlaştırıcı etki yaratmasının yanı sıra cildin ihtiyaç duyduğu nemle buluşmasını sağlayarak ince kırışıklıkları azaltır ve nemli ciltte yeni kırışıklıkların oluşumunu engelleyebilir.
Nazolabial dolgu uygulaması, orta yüz bölgesindeki sarkmaların ve kırışıklıkların azaltılması amacıyla gerçekleştirilen medikal estetik uygulamalardan biridir. Orta yüz bölgesinde nazolabial çizgiler haricinde kozmetik sorunlara sahip olanlar eş zamanlı yanak ve elmacık kemiği dolgusu gibi tedavilere başvurulabilir.
Nazolabial Dolgu Ne Zaman Yapılmalı?
Belirgin hale gelen nazolabial çizgilerin fiziksel sağlık üzerinde bir etkisi bulunmamaktadır. Ancak bu çizgilerin yol açtıkları yorgun, mutsuz ve yaşlanmış görünüm bireylerin öz güvenlerini azaltabilir, görünümlerinden rahatsızlık duymalarına neden olabilir. Kişinin görünümüyle ilgili hissettiği rahatsızlık arttığında nazolabial dolgu uygulamasına başvurulması gerekebilir.
Ancak unutulmaması gereken izler derinleşmeden tedbir alınarak çok daha başarılı sonuçlar alınabileceğidir.
Nazolabial Dolgu Nasıl Yapılır?
Nazolabial dolgu öncesi süreçte hastaların fiziksel muayeneleri yapılır ve ihtiyaçları analiz edilir. Herkes için nazolabial dolgu uygulamasında gerekli dolgu hacmi aynı değildir. Bu nedenle tüm planlama hassasiyetle gerçekleştirilir.
Nazolabial dolgu öncesi işlem sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmemesi adına uygulama bölgesine anestezik krem sürülür. Daha sonra kişiye özel dozda hazırlanan dolgu malzemeleri çok ince iğneler kullanılarak oluklara enjekte edilir.
Nazolabial dolgu işlemi yaklaşık 15 – 20 dakikada tamamlanır. İşlemin genellikle 6 ay arayla iki seans şeklinde uygulanması önerilir. Nazolabial dolgu etkisi anında ortaya çıkar. Kesin etkinin oluşması da enjekte edilen dolgu maddelerinin miktarına ve olukların derinliğine göre bir haftayı bulabilmektedir.
Nazolabial dolgu sonrası kalıcılık süresi kişinin cilt yapısına, enjekte edilen dolgu malzemelerinin miktarına ve dolgu malzemesinin kalitesine göre değişiklik gösterebilmekle birlikte 1-1,5 yıl sürebilmektedir.
Nazolabial dolgu sonrası bölgede ödem, kızarıklık ve hassasiyet oluşumu normaldir. Yaklaşık 2 haftalık süreçte yan etkilerin geçmesi beklenir.
Heraderma kliniğinde uzman hekimlerce gerçekleştirilen nazolabial oluk dolgusu sonrası hastalarımızın oluklarındaki belirginlik azalır, daha genç ve dinamik bir görünüm mümkün olabilir.
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Medikal Estetik
- Dermatoloji
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Cilt Bakım Aşamaları
- Cilt Gençleştirme
- Klinik Dermatoloji
- Medikal Cilt Bakımı
- Pigmentasyon ve Yaşlılık
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Visia Cilt Analizi
- Bloglarımız
- İletişim
- Türkçe