Mezoterapi ile Cildinizi Besleyin ve Gençleştirin
Mezoterapi hem estetik hem de tıbbi amaçlı kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir. Özellikle cilt sağlığı ve güzelliği, bölgesel zayıflama ve sıkılaşma alanlarında yaygın olarak tercih edilen mezoterapi ameliyatsız bir medikal estetik uygulamadır.
Yüz ve saç mezoterapisi en çok kullanılan mezoterapi yöntemleridir. Yüz mezoterapisi cilt gençleştirme, sıkılaştırma, yenileme, leke giderme gibi amaçlarla yapılır. Saç mezoterapisi ise dökülme karşıtı etkili bir tedavidir.
Mezoterapi uygulaması geniş bir yaş grubundaki hastaya uzman değerlendirmesinin ardından ihtiyaçları doğrultusunda yapılabilmektedir.
Mezoterapi nedir?
Tüm dünyada 70 yılı aşkın zamandır uygulanan mezoterapi hem estetik problemlerin giderilmesinde hem de tıbbi alanda kullanılmaktadır.
Kullanım amacına göre belirlenen özel bir karışımın cildin orta tabakasına enjekte edilmesi işlemi mezoterapi olarak adlandırılmaktadır.
Mezoterapinin en yaygın kullanım alanı anti aging ve cilt yenilemedir. Çeşitli vitaminler, aminoasitler, mineraller, hyalüronik asit ve enzimlerin cilt altına enjekte edilmesiyle hastalar daha genç, daha sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olabilmektedir. Bu işlem ayrıca kan dolaşımını da hızlandırarak yaşlanma karşıtı etkisini artırır.
Mezoterapinin bazı türleri şöyle sıralanmaktadır:
- Yüz Mezoterapisi: Mezolifting olarak da adlandırılan bu yöntem özellikle ciltteki yaşlanma etkilerinin giderilmesi ve lekelerin tedavisinde kullanılır. Yüz mezoterapisi ile kırışıklık ve sarkma problemi büyük oranda giderilebilir, cilt yenilenerek daha sağlıklı, parlak ve pürüzsüz görünür.
- Saç Mezoterapisi: Saçlar, genetik faktörlerden hormon dengesizliğine, çevresel etkilerden sağlıksız yaşam alışkanlıklarına kadar birçok nedenle dökülebilir. Nedeni ne olursa olsun saç mezoterapisi ile kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesi probleminin giderilmesi veya hafifletilmesi, zayıf saçların güçlendirilmesi ve yeni saç oluşumunun desteklenmesi mümkündür.
- SelülitMezoterapisi: Cilt üzerinde portakal kabuğu görünümü ile karakterize olan selülitler özellikle kadınların en büyük dertlerinden biridir. Her yaş grubunda selulit probleminin azaltılması veya yok edilmesi için uygulanan mezoterapi yöntemi ile cilt altına gönderilen maddeler sayesinde selülite yol açan yağlar parçalanır, bölgede kan dolaşımı ve lenfatik sistem düzene girer.
- Bölgesel Yağlanma Mezoterapisi: Karın ve bel bölgesi başta olmak üzere, kol, bacak, gıdı gibi bölgelerde fazla yağbirikimi problemi mezoterapi yöntemiyle çözülebilir. Yağ dokularını yok eden içeriğin cilt altına tatbik edilmesiyle bölgesel zayıflama sağlanır. Daha etkili sonuç için tedavi diyet ve düzenli egzersiz ile de desteklenmelidir.
- İğnesiz Mezoterapi: Diğer adı mezopeeling olan iğnesiz mezoterapison yıllarda iğne korkusu olan ancak mezoterapi yaptırmak isteyen hastaların tercihi olmaktadır. İğne kullanılmayan bu uygulama yüz ve vücudun her bölgesine kullanılabilir. İğnesiz mezoterapi sıkılaştırma sağlamanın yanı sıra yara izi ve çatlak tedavisinde de etkilidir.
Mezoterapi hangi durumlarda yapılır?
Mezoterapi uygulaması hem estetik problemlerin giderilmesinde hem de çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.
Mezoterapinin estetik amaçla kullanıldığı durumlar şöyle sıralanmaktadır:
- Yüz gençleştirme
- Göz çevresi problemleri (Göz altı torbaları, morluklar, kaz ayakları)
- Cilt yenileme
- Saç dökülmesi ve incelmesinin durdurulması
- Akne ve sivilce
- Sıkılaştırma
- Selülit tedavisi
- İz ve leke tedavisi
- Bölgesel zayıflama
Tedavi Amaçlı Kullanım Alanları
- Ağrıve migren
- Gut
- Spor yaralanmaları (Burkulma, kas ve tendon yaralanmaları)
- Romatizmal hastalıklar
- Fibromiyalji
- Alerjiler
Mezoterapi kimlere yapılır?
Mezoterapi uygulaması 18 yaş üstünde olan ve bu işlemi yaptırmaya engel bir durumu olmayan hastalara yapılabilir.
- Ciltte elastikiyet kaybı ile ince çizgiler ve kırışıklıkları olanlar,
- Cilt lekesi problemi olanlar,
- Saç dökülmesi yaşayanlar,
- Bölgesel yağlardan şikayet edenler,
- Selülit problemi olanlar,
- Genel cilt sağlığını iyileştirmek isteyenler mezoterapi yaptırabilir.
Bununla birlikte mezoterapi uygulaması hamileler, emziren kadınlar, kanser hastaları, kalp hastaları, şeker hastaları, kan pıhtılaşması rahatsızlığı bulunanlar ve işlemde kullanılan ilaçlara karşı alerjisi olanlara yapılmamaktadır.
Mezoterapi nasıl yapılır?
Mezoterapi uygulaması genel olarak cildin yenilenmesi, gençleşmesi, sıkılaşması, saç dökülmesinin giderilmesi, bölgesel zayıflama, cilt lekeleri ve izlerinin yok edilmesi için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Yüz ve boyun dışında vücudun birçok bölgesine uygulanabilir. Çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde de tercih edilebilen bu yöntemde kullanılacak içerik kullanım amacına göre değişmektedir.
Mezoterapi işleminde cildin orta katmanına aminoasit, enzim, vitamin ve mineral ile bazen de tedavi amaçlı ilaçlar enjekte edilir.
Uygulama bölgesi temizlendikten sonra hastanın rahatsızlık hissetmemesi için lokal anestezi uygulanabilir. İşlemde çok ince iğneler yardımıyla mezoterapi kokteylleri orta deri katmanına enjekte edilir. İşlem süresi bölgeye göre değişmekle birlikte genellikle 10 ila 40 dakika arasındadır.
Seans sayısı kişinin problemine ve ihtiyacına göre belirlenir. Minimal invaziv bir işlem olduğu için genellikle iyileşme süreci hızlıdır.