Yüzdeki sarkmaların toparlanması, ciltte lifting etkisi yaratılması ve kişinin daha genç bir görünüme kavuşabilmesi amacıyla farklı tekniklerle gerçekleştirilen dolgu uygulamaları genel olarak lifting amaçlı dolgu uygulamaları olarak adlandırılır.
Uzun yıllardır güvenle uygulanan ve başarılı sonuçların alınmasını sağlayan ameliyatsız estetik kapsamında yer alan dolgu uygulamaları ciltteki hacim kayıplarını giderebilmekte, derinleşen çizgileri ve kırışıklıkları azaltabilmekte, yüzde şekillendirici etki sağlayabilmekte ve kolajen üretiminin tetiklenmesini sağlayarak cilt gençleştirme etkisi yaratabilmektedir.
Lifting Amaçlı Dolgu Uygulamaları Nedir?
Lifting amaçlı dolgu uygulamaları kişi özelinde planlanan, ciltteki sarkmaların giderilmesi ve ciltte lifting etkisi elde edilmesi amacıyla, kişinin ihtiyaçları doğrultusunda seçilen dolgu malzemelerinin özel tekniklerle cilt altına enjeksiyonuna dayanan ameliyatsız estetik tedavisi yöntemidir.
Dolgu ile cilt gençleştirme sırasında hastaya daha genç bir görünüm kazandırılması ve yüz dolgunluğunun geri getirilmesi amacıyla dermal dolgu maddeleri yüzdeki birden çok alana uygulanabilir.
Elmacık kemikleri, yanaklar, nazolabial oluklar, çene ve ağız kenarındaki çizgiler için güvenle tercih edilebilen birden fazla dolgu malzemesi bulunmaktadır. Lifting amaçlı dolgu uygulaması sırasında hyaluronik asit, kalsiyum hidroksiapatit, Poli-L-Laktik Asit gibi cilt gençleştirme etkili bileşiklerinin ön planda olduğu dolgu malzemeleri tercih edilebilir.
Lifting Amaçlı Dolgu Tedavisi Ne İşe Yarar?
Lifting amaçlı dolu tedavisi ile;
- Çene hattı belirginleştirilebilir, yüz şekli iyileştirilebilir,
- Yüzdeki sarkmalar azaltılabilir, yüzde lifting etkisi yaratılabilir,
- Yüzün genelinde daha genç bir görünüm elde edilebilir,
- Kırışıklıklar, derin izler, oluklar giderilebilir,
- Elmacık kemikleri, yanaklar dolgunlaştırılıp belirginleştirilebilir.
Tüm bu etkilerin elde edilebilmesi için lifting amaçlı dolgu uygulamaları özel tekniklerle uygulanır. Nokta lifting adı verilen uygulama teknikleri ile gerçekleştirilen dolgu uygulamaları ile hem sonuçlar daha hızlı ortaya çıkabiliyor hem de ciltteki iğne girişi sayısı azalabiliyor.
Lifting Amaçlı Dolgu Uygulamaları Nasıl Yapılır?
Günümüzde lifting amaçlı dolgu uygulamalarının başarı oranının artırılabilmesi adına hastaların ihtiyaçlarına yönelik farklı enjeksiyon teknikleri uygulanabilmektedir. Bu teknikler arasında 6 nokta tekniği ve 8 nokta tekniği ön plana çıkar.
6 Nokta Tekniği
Ciltteki hyaluronik asit seviyesinin yükseltilmesi, ciltteki kırışıklıkların ve yaşlanma belirtilerinin minimize edilmesi, cilt elastikiyetinin artırılması ve sarkmış cildin yeniden toparlanması amaçları ile uygulanmaktadır.
Bu teknikte hyaluronik asit etkisini artıran bileşiklere sahip dolgu malzemesi yanak bölgesine ve çene bölgesine 3’er noktadan enjekte edilir.
Innea Aqua olarak da bilinen biyolojik lifting aşısı, Prophilo dolgu, Jalupro V Lift Super Hydro gibi tedavilerde 6 nokta tekniği kullanılabilmektedir. Uygulama 14-30 gün aralıklarla 2-4 seans şeklinde gerçekleştirilir. Tercih edilen dolgu malzemesi doğrultusunda uygulamanın kalıcılığı 1 yıl devam edebilmektedir.
8 Nokta Tekniği
8 nokta tekniği dahilinde yüzdeki 8 özel noktaya dolgu enjeksiyonu yapılır. Ciltteki bu özel noktalar cildi taşıma görevine sahiptir. Bu özel noktalara enjekte edilen dolgu maddesi hem cildin desteklenmesini hem de bölgenin yukarıya doğru taşınmasını sağlar.
Tedavi dahilinde yüz bir bütün olarak değerlendirilir ve bu kapsamda yüzün üst, orta ve alt bölümleri derecelendirilir.
8 nokta tekniği sırasında da Prophilo, Jalupro V Lift Super Hydro ve hyalüronik asit bazlı farklı dolgu malzemelerinin kullanılması mümkündür. Hastaların ihtiyaçları ve ciltlerindeki sarkma miktarı değerlendirilerek dolgu malzemesi çeşidi belirlenir.
8 nokta tekniği ile gerçekleştirilen lifting tedavisi kalıcılık süresi de tercih edilen dolgu malzemesi doğrultusunda değişebilmekte, genel olarak etkisi 6-24 ay devam etmektedir. Kesin sonuçlar yaklaşık 1 hafta içerisinde ortaya çıkar.
Heraderma kliniğinde lifting amaçlı dolgu uygulamaları sırasında kullanılan dolgu malzemeleri de uygulama tekniği de hasta özelinde uzman hekimlerce belirlenir. Böylece hem ciltteki sarkmaların toparlanması hem de ciltte lifting etkisi yaratılırken ciltteki kolajen ve elastin üretiminin tetiklenmesi mümkün olabilir.
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Medikal Estetik
- Dermatoloji
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Cilt Bakım Aşamaları
- Cilt Gençleştirme
- Klinik Dermatoloji
- Medikal Cilt Bakımı
- Pigmentasyon ve Yaşlılık
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Visia Cilt Analizi
- Bloglarımız
- İletişim
- Türkçe