Hücreler tarafından doğal olarak üretilen kolajen, ciltteki proteinlerin %70’ini temsil eder. Cilde sıkılık ve esneklik veren kolajen cilt yapısının korunmasında da önemli bir etkiye sahiptir. Yaş ilerledikçe ciltteki kolajen üretimi azalır ve oranı düşer. Buna bağlı olarak ciltte elastikiyet kaybı, sarkma, ince çizgiler ve kırışıklıklar ortaya çıkar. Kolajen uyarıcı dolgu uygulaması sayesinde ciltteki kolajen üretimi tetiklenir.
Kolajen Uyarıcı Dolgu Uygulaması Nedir?
Biyostimülatör olarak da bilinen ve içeriğinde polikaprolakton (PCL) bulunan kolajen uyarıcı dolgu uygulaması, hyaluronik asit barındıran geleneksel dolgular gibi cilde ani ve hızlı şekilde hacim kazandırmayan; ciltteki kolajen üretimini uyarmaya yardımcı olarak zaman içerisinde ciltte gençleşme, parlaklık ve kalite artışı oluşumuna yol açan medikal estetik tedavisi olarak tanımlanabilir.
Kolajen uyarıcı dolgu uygulamaları yapıldıktan sonra cildin dermis tabakasında hafif bir inflamatuar reaksiyon ortaya çıkar. Bu reaksiyon kolajen üretiminden sorumlu fibroblastların aktive olmasına ve cildi destekleyen yeni lifler üretmesine yol açar. Etkilerinin kademeli olarak ortaya çıkmakla birlikte uzun ömürlü olduğu ifade edilebilir.
Kolajen Uyarıcı Dolgu Uygulaması Ne İşe Yarar?
Kolajen uyarıcı dolgu uygulamaları ile vücudun kolajen üretim süreci tetiklenerek;
- Cilt kalitesi iyileşebilir,
- Akne ve yara izleri belirsizleşebilir,
- Kırışıklıklar azaltılabilir,
- Yaşlanma belirtilerine karşı önleyici etki sağlanabilir,
- Cilt elastikiyetinde artış yaşanabilir, cilt yumuşayabilir,
- Ciltteki sarkmalar toparlanabilir.
Kolajen uyarıcı dolgu uygulamaları sırasında ciltte ani ve hafif bir hacim artışı söz konusu olabilir. Bu hacim artışının ardında dolgu malzemelerinin içerisinde jel olması yatar. Jelin etkisi 2-3 hafta içerisinde geçecektir. Sonraki dönemde ise kolajen üretiminin etkisi ile ciltte yavaş ve aynı oranda kalıcı bir yenilenme, onarılma süreci başlayacaktır.
Kolajen Uyarıcı Dolgu Kimlere Yapılır?
Kolajen uyarıcı dolgu yüz ve boyun bölgesi, üst kol ve bacaklar, karın ve kalça sıkılaştırma gibi amaçlarla kullanılabilir. Kolajen uyarıcı dolgu tedavisi temel olarak cilt kalitesini artırmayı, ciltte gençleştirici bir etki yaratmayı, cildi onarmayı ve yaşlanma belirtilerini azaltırken yenilerini önlemeyi hedefler.
Bu nedenle;
- Cilt kalitesi artırmak,
- Cildindeki minimal sarkmaları, izleri ve kırışıklıkları hafifletmek,
- Yaşlanma belirtilerine karşı önlem almak,
- Cilt parlaklığını artırmak,
- Dermisin ve bağ dokusunun yenilenmesi yoluyla derinden yüzeye bir iyileşme elde etmek isteyen kadın ve erkekler tarafından güvenle tercih edilebilir.
Kolajen uyarıcı dolgu uygulaması toksin uygulamaları, mezoterapi gibi cilt uygulamaları, ip askı gibi lifting uygulamaları ile eş zamanlı gerçekleştirilebilir.
Kolajen Uyarıcı Dolgu Nasıl Yapılır?
Kolajen uyarıcı dolgu uygulaması öncesinde lokal anestezi etkili krem bölgeye sürülür ve etkisi ortaya çıkınca dolgu maddeleri ince uçlu iğneler kullanılarak enjekte edilir. Uygulama alanının genişliğine bağlı olarak işlem 10 – 25 dakika aralığında tamamlanır.
Kırışıklıkların azaltılmasında, yaşlanma belirtilerine karşı önlem alınmasında ve cildin toparlanmasında etki gösterebilen kolajen uyarıcı dolgu tedavisi ağrısız bir uygulama yöntemi tercih edildiği için oldukça konforlu gerçekleştirilir.
Kolajen uyarıcı dolgu uygulaması sonrasında enjekte edilen jel nedeniyle ciltte hacim artışı meydana gelir ancak bu etki geçicidir. Uygulamanın asıl etkisi 3-4 ay içerisinde ortaya çıkar. Kolajen uyarıcı dolgu kalıcılığı 3-4 seneye uzayabilmektedir. Uygulama tekrar edilebilir nitelik taşır.
Doğal bir protein olan kolajen üretiminin tetiklenmesini sağlayan bu uygulama sonrası kızarıklık ve hassasiyet görülebilir, bu yan etkiler maksimum 2-3 gün içerisinde kendiliğinden ortadan kalkacaktır.
Heraderma kliniğinde cilt kalitesini arttıran ve yaşlanma belirtilerini minimize ederek genç ve dinamik bir görünüme yol açabilecek medikal estetik uygulamalarımız uzman hekimlerimizce gerçekleştirilmektedir.
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Medikal Estetik
- Dermatoloji
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Cilt Bakım Aşamaları
- Cilt Gençleştirme
- Klinik Dermatoloji
- Medikal Cilt Bakımı
- Pigmentasyon ve Yaşlılık
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Visia Cilt Analizi
- Bloglarımız
- İletişim
- Türkçe