Kılcal Damar Tedavisi
Kılcal damarlar, vücuttaki en küçük kan damarlarıdır. Kanla taşınan besinlerin cilde ulaşmasını sağlayan kılcal damarın duvarları yalnızca bir hücre kalınlığındadır. Küçük boyutları, gerekli transferlerin gerçekleşmesine izin verir, ancak kırılgan yapıları kolayca zedelenmelerine neden olur. Bazı koşullara bağlı olarak, kılcal damarlar yırtılabilir ve eğer bu yırtılan (ya da çatlayan) damarlar cilt yüzeyine yakınsa telenjiektazi olarak bilinen ağ benzeri kırmızı çizgiler olarak kendini gösterir.
Günümüzde çatlamış kılcal damarlar hem IPL hem de lazer ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Bu ileri teknoloji, zarar görmüş kılcal damarları patlatan bir ışık yayarak vücudun onları parçalamasına ve lenfatik sistem yoluyla dağıtmasına neden olur. Kılcal damar tedavisinde, medikal sınıf lazerler olan Yoğun Darbeli Işık (IPL) ve ND: YAG 1064 nm lazer kullanır.
Bu non-invaziv, güvenli ve güvenilir tedavi, istenmeyen çatlamış kılcal damarların veya örümcek ağı şeklindeki kılcal damarlarının görünümünü en aza indirerek size daha pürüzsüz ve gençleşmiş bir cilt sunar. Kılcal damar tedavisi, minimum iyileşme süresine sahip uygun maliyetli bir tedavidir.
İçerikler
Kılcal Damar Çatlaması Neden Olur?
Özellikle kadınların başlıca sorunları arasında yer alan kılcal damar çatlaması, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Çok fazla ayakta durma, ayakları sarkıtarak uzun süreli oturma, gebelikte östrojen hormonlarında artış, aşırı sıcak suyla yüz yıkama, hava sıcaklığında artış, kullanılan bazı ilaçlar, güneş ışınları, obezite, zararlı alışkanlıklar, yaşlanma ve daha birçok sebep varislere ve kılcal çatlaklara neden olabilir.
Kılcal Damar Çatlamasının Belirtileri Nelerdir?
Teknik olarak çatlamasa da damar duvarındaki zayıflık veya dengesiz kan akışı, cilt üzerinde birikme tipi kızarıklık ve küçük ağ görünümü oluşturur. Bu çatlamalar zaman zaman ağrı ve rahatsızlık yaratabilir. Vücudun herhangi bir yerinde gelişebilirler ancak yüz ve bacaklarda daha yaygındır. Yüz bölgesinde de en çok burun, yanaklar ve çene çevresinde oluşur. Herkes çatlamış kılcal damarlardan muzdarip olabilir ancak daha açık tenli kişilerde zıt renk nedeniyle damarların görünümü daha belirgin olacaktır.
Lazer ile Kılcal Damar Tedavisi Nasıl Yapılır?
Lazer tedavisi, istenmeyen kılcal damarlarınızı tedavi etmenin en iyi yoludur. Genişlemiş kılcal damarları azaltır ve cildin görünümünü iyileştirir. Tedavinin amacı, kılcal damarları deforme ederek, çatlamış damarların cilt üzerindeki rahatsız edici görünümünü yok etmektir. Kılcal damar deformasyonları, rosacea (gül hastalığı) gibi cilt sorunlarından ileri geliyorsa, doktorunuz buna göre bir tedavi planı hazırlayacaktır. Bu gibi durumlarda, çatlamış kılcal damarlarının tedavisi, altta yatan nedenlerin ele alınmasına bağlıdır.
Lazer ile Kılcal Damar Tedavisi Heraderma’da Hangi Tip Lazer Kullanılır?
Heraderma Polikliniğinde kılcal damar tedavisinde IPL ve Nd: YAG tipi lazer ışınları kullanılmaktadır. Nd: YAG (1064 nm) lazer ışınları hemoglobin üzerinde yoğunlaşır.