Lazerle Kılcal Damar Tedavileri
Kılcal damar lezyonları hemanjioma, telangiectasia, angioma veya port-wine stain olarak adlandırılır. Bu lezyonlar, deri yüzeyine yakın bir ağ oluşturacak yapıda olup derinin pembe, kırmızı veya mor renkli görünmesine sebep olur.
Kılcal varisler (spider venler), deri yüzeyinde kırmızı veya koyu mavi renkle görülen yüzeysel damar genişlemeleridir. En sık bacaklarda görülür. Bunun yanında yüz ve karın gibi değişik bölgelerde de bulunabilirler. Varis ve genişlemiş kılcal damarlar, vein basıncının artması nedeniyle damarların genişlemesi sonucu ortaya çıkarlar. Damarlar tek tek kıl gibi bulunabileceği gibi birleşerek bir örümceği andıran görüntüler verebilir. Yüzdeki kılcal damar şikâyeti toplumda yaklaşık %15 oranında görülmektedir. Genellikle açık tenli insanlarda ortaya çıkar. Yüz bölgesinde, kılcal damar şikayetleri 0,1-1 mm çaplı ince damarların artışı şeklinde ortaya çıkabilir. Bazen de cilt beni görünümünde kılcal damar genişlemesi olarak görülebilir. Varis ve genişlemiş kılcal damarlar kadınlarda erkeklerden daha sık görülür. 30-40 yaşlardan sonra varis oranı artar. Kılcal varisler (Spider venler), lazer ve skleroterapi gibi yöntemlerle yok edilmektedir. Damarlar bu yöntemlerle %80-90 oranında yok edilebilir. Kalanlar ise genelde çok daha ince bir hal alır.
Bacaklarda Kılcal Damar Tedavisi
Lazerler, yaklaşık 30 yıldır damar tedavisinde güvenle kullanılmaktadır. Lazerde kullanılan ışık dalga boyu, damar içinde bulunan kandaki hemoglobin tarafından emilir ve açığa çıkan ısı etkisi damarı daraltır. İşlem sırasında lazerin damar üzerindeki etkisi hemen görülür. Lazer tedavisinde, deri sürekli soğutularak açığa çıkan damar içindeki ısının, çevre dokuları etkilemesi engellenir. Lazer özelliğinden dolayı, koyu ve açık tenli kişilere bu tedavi yapılabilir. Kliniğimizde ND: Yag lazer ile bacak kılcallarının uygun olanları tedavi edilmektedir. Tedavinin tıbbi olarak uygun olup olmadığının uzman doktorlarca kişi bazında değerlendirilmesi önemlidir.
Yüz Bölgesinde Kılcal Damar Tedavileri
Yüz bölgesinde görülen kılcal damar şikayetleri, en çok hassas cilt yapısına, güneş ışınlarının hasarına, rozasea gibi metabolik veya romatizmal hastalıklara, aşırı östrojen, alkol, kronik kortizon kullanımına, travma veya genetik hastalıklara bağlı olabilir. Yüzdeki kılcal damarlar spider vein (örümcek beni) ya da ince kılcallar şeklinde olabilir. Kılcal damar tedavisinde seans sayıları ve neticeler damarın cinsi, kalınlığı, yerleşimi ve nedenine göre değişir. Tedavilerde, ND: Yag Lazer ve IPL (yoğun ışık atımı) kullanılır.
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Medikal Estetik
- Dermatoloji
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Cilt Bakım Aşamaları
- Cilt Gençleştirme
- Klinik Dermatoloji
- Medikal Cilt Bakımı
- Pigmentasyon ve Yaşlılık
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Visia Cilt Analizi
- Bloglarımız
- İletişim
- Türkçe