İçerikler
ToggleKALICI MAKYAJ NEDİR? NASIL YAPILIR?
Kalıcı makyaj, her şart altında bakımlı olmak isteyen kişiler için ideal bir uygulamadır. Makyaj yapmaya vakit bulamayan ya da sürekli makyaj yapmaktan sıkılan kadınlar, sürekli gözlerde eyeliner, dudak konturu ve vurgulanmış kaşlara sahip olabilir. Kalıcı makyaj, kaşları dökülen, kaşlarda boşlukları bulunan, istediği kaş şekline sahip olmayan kadınlara da sıklıkla uygulanır.
Kaşlarda Kalıcı Makyaj
Kaş için uygulanan makyaj yüzdeki solgun görünümü azaltır, ifadeyi belirginleştirir. Günümüzde kaş makyajında farklı teknikler vardır.
1-Kaş Boyama Tekniği:
Bu yöntemde, yüzeysel işlem yapılmaz. Pigmentler (renkler), deri altına bir cihazın başlığındaki iğne yardımıyla verilir. Boyama tekniği kullanılır. Bunun anlamı kaş, kıl şekline benzemez, doldurulmuş gibi görünür. Kalıcılığı 3-5 yıldır. Eski jenerasyon tipi cihazlar, frekans ve başlık özellikleri ile bu teknikle çalışır. Kliniğimizde bu uygulama yapılmamaktadır.
2- Microblading Tekniği:
Tıbbi adı: Intradermal-pigmentasyon’dur. Kaleme benzer bir el aletinin üzerine küçük bıçaklar eklenir. Bu bıçaklar, kişiye özel tek kullanımlıktır. Kaş şekli belirlendikten sonra, kıl görünümü vermek için, alet ucundaki bıçakla kaş bölgesine çizikler bırakılır. Bu nedenle, microblading uygulaması sonucunda, kıl görünümü elde edilir. Boyalar yine cilt ve saç rengine uygun olarak seçilir, önceden hazırlanan çiziklerin üzerine kapatılır. Uygulama, tecrübeli kişiler tarafından yapıldığında doğal bir görünüm verir. Ancak bu uygulamanın hijyenik koşullarda yapılması şarttır. İşlem esnasında ağrı hissi yüksektir. Kalıcılık süresi 5-8 aydır. Kliniğimizde uygulanmamaktadır.
3- Kıl Tekniği ile Kalıcı Makyaj:
Yeni jenerasyon kalıcı makyaj cihazları, farklı iğne ve frekanslara sahiptir. Bu teknik özellikler, kaşın kıl görünümünde boyanabilmesi imkânı tanımaktadır. Kaş ve saç rengine uygun seçilen boyalar, özel iğneler yardımıyla, istenilen kaş şeklini verir. Şekli bozuk olan kaş biçimlerini düzeltmek için yüz ölçümleri yapılır, ölçümlerle kişiye uygun kaş şekli bulunur, kaştaki eksikler tespit edilir. Daha sonra uygulamaya geçilir. Uygulama süresi yaklaşık 45 dakikadır. Kullanım süresi 2-3 yıldır. Uygulama esnasında ağrı hissedilmez. Bu teknik, kliniğimizde uygulanmaktadır.
Kalıcı makyaj öncesi, uygulama yapılacak bölge mutlaka lokal anestezik bir kremle uyuşturulur. Anestezik krem uygulamanın daha rahat geçmesine yardımcı olur. Kaşlarda yapılacak kalıcı makyajda karar verilen şeklin dışında, uzmanın seçeceği renk de çok önemlidir. Beyaz tenli, sarı saçlı bir kişiye, asla koyu renkler uygulanmaz; kahverengi ve açık tonlarda bir uygulama yapılmalıdır. Uzman görüşü ile ve uygulamanın yapılacağı kişiye danışarak renge karar verilir.
Göz Eyeliner Makyajı
Yapılan bir araştırma sonucu göstermiştir ki Türk kadını gözlerini ön plana çıkarmayı ister. Günlük makyaj yapmak istemeyen bir kişi maskara sürmeyi genelde ihmal etmez. Eyeliner sürmek konusunda problemi yoksa eyeliner kullanır. Bu nedenle, kıl tekniği ile kalıcı kaş makyajı kadar eyeliner makyajı da sıklıkla tercih edilir. Uygulama daha kısa sürer, ağrı hissedilmez. Kalıcılığı 2 yıla kadardır.
Dudak Kalıcı Makyajı
Vücudumuzun, en asimetrik şekle sahip organlarından biri dudaktır. Dudak makyajı, dudak çizgisinin belirginleştirilmesi, dudaklarda belirgin renklendirme yapılması içindir. Dudak hattını belirginleştirirken renk seçiminin önemi büyüktür. Kişinin cilt rengi ile uyumunun olmasına, makyajsız olacağı zamanlarda dudakların çok ön plana çıkmamasına dikkat edilmelidir. Aksi durumda, sahip olmak istemeyeceğiniz bir sonuç ile karşılaşabilirsiniz. Bu hat, kadında bir ton koyu renk olabilirken, yara vs. nedeni ile dudağının bir kısmını kaybetmiş erkeklerde ise ten rengi olmalıdır. Kalıcı makyaj, ince dudaklarda dolgun bir görünüm sağlar, çok kalın dudaklara ince bir görünüm kazandırır. Düzgün olmayan dudak çizgisini düzeltir. İlerleyen yaşla birlikte kaybolan dudak çizgisini ve rengini belirginleştirir. Geçirilmiş herpes enfeksiyonları ve çeşitli yaralanmalara bağlı olarak bozulan dudak hattını düzeltir. Tesettürlü hanımlara dudaklara hafif pastel renklerle gölge çalışması yapılarak estetik bir görünüm sağlanır.
Kalıcı makyaj ile, dudak büyütme ve küçültmeler ise, yüz simetrisinin izin verdiği oranda olmalıdır. Eğer kişinin burun alt çizgisi ile çenesinin bitiş noktası arasındaki mesafe, yüzünün geneline oranla 1/4 ü kadar ise, dudak konturu yaparken dikkat edilmesi gerekir. Doğal sonuçlar doğal renklerle elde edilir. Dudaklar kişinin her zaman taşımak isteyeceği bir renkle renklendirilmelidir.
KALICI MAKYAJ SİLME İŞLEMLERİ
Kalıcı makyajdan neden vazgeçiyoruz?
*Kalıcı makyajlı kaşların şeklini değiştirmek
*Eski teknikle uygulanmış bir makyajı kıl tekniğine dönüştürmek
*Cildin pigmentleri ile zaman içinde değişim göstermiş yani kırmızı ya da yeşile dönmüş kaşların kötü görüntüsünden kurtulmak
*Yanlış yapılmış bir kalıcı makyajı uygulamasını silmek
Yukarıdaki sebeplerle kalıcı makyaj sildirmek için yöntem arayanların sayısı da azımsanmayacak kadar çoktur. Doğal bakışlara sahip olmak için, eskiyen ya da renk değiştiren kaşların, eyeliner sonuçlarının silinmesini ve yenilenmesini istemek son derece normal bir durumdur. Yapay görünen, hatta yüze uygun olmayan yanlış çizime sahip kaşları kim taşımak ister ki?
Kalıcı makyajın ciltten çıkarılması:
Daha önce hangi teknikle uygulandığı, boyanın verildiği derinliğinin kontrol edilmesi ile başlayan 3 farklı teknik kullanılmaktadır:
Topikal Uygulamalar
Kalıcı makyajın ciltten silinmesi için bazı topikal losyon ya da kremler satılmaktadır. Özellikle tattoo (dövme) tekniği ile yapılmış kaşlarda kremlerin, lazer kombinasyonu olmadan kendi başına efektif sonuç vermesi mümkün değildir.
Peeling Ajanları ile Yapılan Uygulamalar
Cilde yüzeysel boya vermek gibi, yine kalıcı makyaj yapmak için kullanılan cihazla yapılan uygulamalardır. Bu uygulamalarda kullanılan iğne çeşidi farklılık gösterir. Ciltten silme sırasında kullanılan ürün; %0,9 NaCl, glikolik asit ve başka peeling ajanları içerir. Tecrübe edilen sonuçlara göre, bu şekilde yapılan bir silme işleminin tek uygulama sonucu, 2 ay boyunca cildi dıştan exfolize etmekten daha iyi olacaktır.
Kalıcı Makyaj Sildirme İşleminde Oluşabilecek Riskler
Silme işlemi için kullanılan soyucu ajanların, kalıcı makyaj uzmanı tarafından tecrübesizce uygulanması, o bölgede skar (iz) oluşmasına sebep olabilir. Epidermisin zarar görmesi, dermatoloji uzmanı tarafından bölgenin tedavi edilmesini gerektirecektir.
Lazerle Yapılan Uygulamalar
Dövmeler gibi, kalıcı makyajın silinmesi için de lazerler tercih edilebilir. Dövme sildirme tedavisinde kullanılan Q-switched (Q anahtarlı) lazerler dövme boyasını küçük parçalara ayırarak hücreler tarafından kolay emilmesini sağlar. Fraksiyonel lazerler de dövme sildirmede alternatif olarak kullanılabilir. Cilt yenilenmesini uyararak hücrelerin dövme boyasını daha çabuk götürmelerini sağlayabilirler. Lazerle tedaviye başlamak için ciltte pigment çalışmasının üzerinden en az 6 ay geçmiş olması ise önemlidir. Boya moleküllerinin cilt altında yerleşimini tamamlamış olması, lazerle seans sayısını ve renklerin değişim gösterme riskini azaltacaktır. Yüksek enerji değerleri ile çalışma zorunluluğu, yan etki olarak skar oluşumuna ortam hazırlayabilir. Her kalıcı makyaj boyası, lazer ile aynı etkileşime girmez. Boyanın ne olduğu, lazerle etkileşimini önceden anlamak çok işe yarayacaktır. Beyaz mürekkep içeren renkler de dahil olmak üzere, kalıcı makyajda kullanılan mürekkebin bir kısmı, titanyum dioksit nedeniyle tedaviden hemen sonra koyulaşabilir (oksitlenebilir). Bu genellikle daha ileri tedavilerle düzeltilebilir.
Dövmelerde kullanılan mürekkepler koyu renklere veya griye dönüşecek demir maddesini içerebilir. Birden fazla tedaviyle çözülebilecek bu sorun, geçici olarak daha koyu bir cilde sahip olmanıza neden olabilir.
Lazer için ideal dövme sildirme hastaları açık tenli, güneşten bronzlaşmamış, koyu mavi, lacivert veya siyah renkli ve en az bir yıllık dövmesi olanlardır. Uzun süredir var olan dövmeler tedaviye daha iyi yanıt verir.
Uygulamalarımız
- Akıllı Dolgu Uygulamaları
- Akne İzi Mezoterapisi
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Aknelan
- Alexandrite Lazer
- Alın Dolgusu
- Altın İğne (Morpheus8)
- Ameliyatsız İple Yüz-Boyun Germe
- BBL Tedavisi
- Boyun Dolgusu
- Çatlak Tedavileri
- Çene Dolgusu
- Cilt Bakım Aşamaları
- Coaxmed
- Cosmelan/Dermamelan
- Damarsal Lezyon Tedavisi
- Derin Temizlik Bakımları (Dermalogica)
- Dermapen
- Dermaroller
- Diode Lazer
- Dolgu Uygulamaları
- Dudak Dolgusu
- Dudak Renklendirme
- El Dolgusu
- EmFace
- Emsculpt
- Emtone
- Endopeel
- Exilis – Saten Yüz Germe
- Exilis Elite – Saten Vücut Germe
- Forled Bakımlar
- Fraksiyonel Lazer (Resurfx) Tedavileri
- Fransız Askısı (Yüz Germe)
- Genital Bölge Dolgusu
- Gıdı – Yanak Mezoterapisi (Yağlanma)
- Göz Çevresi Mezoterapisi (Morluk – Kırışıklık)
- Göz Çevresi ve Göz Altı Uygulamaları
- Göz Altı Işık Dolgusu
- Hibrit Lazer ile Cilt Tedavileri
- Hidroksiapatit Dolgu
- Hydrafacial Bakım
- İğnesiz Mezoterapi
- IPL (M22) Cilt Tedavileri
- IPL Vasküler Tedavi
- Ispanyol Işıltısı (Facebotolift)
- Kalıcı Dipliner
- Kalıcı Eyeliner
- Kalıcı Makyaj
- Kimyasal Peeling
- Kılcal Damar Tedavileri
- Kırışıklık Toksin Tedavisi
- Kolajen Aşısı
- Kolajen Uyarıcı Dolgu Uygulaması
- Lazer Destekli İncelme
- Lazer Epilasyon
- Lazer Lifting (Fraksiyonel Lazer – Optimum Pulse Light Terapisi)
- Lifting Amaçlı Dolgu Uygulamaları
- Mezo-Vital Tedaviler
- Mezolifting
- Micropigmentasyon
- Nazolabial Dolgu
- Nd Yag Lazer
- Nem Aşısı / Nem Dolgusu
- Nucleofill – DNA Işıltısı
- Oxygeneo Bakımları
- Paris Işıltısı (Anti- Aging)
- PB Serum
- Pigmentasyon ve Yaşlılık Lekeleri
- Plasma Shower (Plasma Duşu)
- Pressoterapi (Lenf Drenaj)
- PRX-T33
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Saç Mezoterapisi
- Selülit Masajı
- Selülit Mezoterapisi
- Skar Mezoterapisi
- Soğuk Lipoliz
- Somon DNA Uygulaması
- Temel Cilt Bakımları
- Visia Cilt Analizi
- Vitamin Enjeksiyonu (Yüz Mezoterapisi)
- Vitiligo Tedavisi
- Vücut Uygulamaları
- Yanak ve Elmacık Dolgusu
- Yüz Mezotrerapisi