Göz Altı Işık Dolgusu
Bu yazımızda “Göz altı ışık dolgusu nedir?”, “Göz altı ışık dolgusu nasıl yapılır?” ve “Göz altı ışık dolgusu kimlere yapılır?” gibi en çok merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.
Yaşlanma, yorgunluk, genetik yatkınlık, sigara kullanımı, uyku problemleri ve göz çevresi bakımının ihmal edilmesi gibi farklı nedenlerle gözaltı morlukları artış gösterir. Kişinin olduğundan yaşlı ve mutsuz görünmesine neden olan bu kozmetik sorunlar göz altı ışık dolgusu ile büyük ölçüde giderilebilir.
Son yıllarda gerek kadınlar gerek erkekler tarafından en çok tercih edilen medikal estetik uygulamaları arasında yer alan göz altı ışık dolgusu göz altındaki çukurlaşmaların, hacim kayıplarının ve morluk oluşumlarının azaltılması amacıyla uygulanan ameliyatsız bir tedavi yöntemidir.
Sunduğu pozitif etki “göz altı ışık dolgusu nedir?” sorusunun yanıtlarını merak ettirmektedir.
Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?
Göz altı bölgesinde oluşan koyu halkaların, morlukların ve hacim kayıplarının giderilmesi amacıyla; göz altı bölgesinde kullanılmak üzere özel olarak formüle edilen dolgu malzemelerinin, özel enjeksiyon teknikleri kullanılarak künt uçlu kanüller ile bölgeye enjekte edilmesi yoluyla gerçekleştirilen medikal estetik tedavi “göz altı ışık dolgusu” olarak adlandırılır.
Göz altı ışık dolgusu gözler, burun ve elmacık kemikleri arasındaki bölgede koyu gölgelenmelere neden olan kısma uygulanır. Seçilmiş hastalarda son derece başarılı sonuçlar alınmasını sağlayan uygulama birçok faydayı beraberinde getirir.
Göz altı ışık dolgusu ile;
- Göz altında koyu renkli yansımalara neden olan hacim kayıpları azaltılabilir,
- Göz altı morlukları hafifleyebilir,
- Göz altı bölgesinde aydınlık bir etki elde edilebilir,
- Göz altı torbalarının görünümü azaltılabilir.
- Bölge cildinin elastikiyeti artış gösterebilir.
Göz altı ışık dolgusu sırasında bölgeye enjekte edilen dolgu malzemesinin içerisinde hyalüronik asit bulunur. Hyaluronik asit sayesinde bölgenin nem ihtiyacı karşılanırken cilt bariyerinin güçlenmesi mümkün olur.
Uygulama öncesi lokal anestezik etkili krem göz çevresine sürülür. Lokal anestezik etkili krem etkisini gösterdikten sonra künt uçlu kanüller ile enjeksiyon gerçekleştirilir. Uygulama yaklaşık 15- 20 dakikada tamamlanır.
Uygulama sonrası son derece konforludur. Bölgede hafif şişlik ve morluk oluşması normaldir, bu yan etkiler kendiliğinden 1 hafta içerisinde kaybolma eğilimindedir. İşlem günü makyaj yapılmamalı, sıcak su ile duş almaktan kaçınılmalıdır.
Göz Altı Işık Dolgusu Doğru Hasta Grubuna Uygulanmalıdır
Göz altı ışık dolgusu ile göz altındaki minimal ölçüdeki morluklara, torbalanmalara ve hafif düzeydeki kırışıklık oluşumlarına karşı etkili sonuçlar alınabilir. Ancak her hasta grubunda başarılı sonuçların alınacağını söylemek gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır.
Göz altındaki torbalar çok belirgin olduğunda, bölgede derin kırışıklıklar bulunduğunda göz altı ışık dolgusu ile hedeflenen sonuç alınamaz. Bu gibi şikayetleri olan hastalarda alt göz kapağı cerrahisi önerilir.
Seans Sayısı Kişi Özelinde Belirlenir
Göz altı ışık dolgusu seans sayısı hasta özelinde belirlenir. Bazı hastalarda maksimum oranda etki elde edebilmek için yaklaşık 3 hafta aralıklarla gerçekleştirilen 3 seans yeterli olurken bazı hastalarda tek seans uygulama yapılması istenen etkinin alınmasını sağlayabilir. Kişinin yaşı, cilt yapısı, göz altı bölgesindeki sorunların boyutu gibi değişkenler gerekli seans sayısını değiştirebilir.
Etkisinin Ortaya Çıkabilmesi İçin Zaman Geçmesi Gerek
Göz altı ışık dolgusunun etkisinin ortaya çıkabilmesi için dolgu malzemelerinin içinde yer alan hyaluronik asit bileşeninin su tutma özelliğinin ortaya çıkması gerekir. Bunun için yaklaşık iki hafta beklenmesi gerekir. Göz altı ışık dolgusu etki süresi kişiden kişiye değişebilir; 8 – 12 ay devam edebildiği bilinmektedir. Etkisi geçtiğinde, hasta uygulama için gerekli kriterleri karşılamaya devam ediyorsa uygulama tekrar edilebilir.