Dış dünya ile en çok temas eden uzuvlarımız olan ellerimiz, aynı zamanda en çok ihmal edilen vücut bölgelerimizin de başında geliyor. Cilt bakımı sürecinde göz ardı edilmeleri, güneş ışınlarına karşı korunmamaları ve bir de yaş ilerledikçe elastin ve kolajen üretiminin azalması sonucu ellerde yaşlanma belirtileri ortaya çıkıyor. Ellerdeki yaşlanma belirtileri hızlı ilerleyebiliyor ve öz güven sorunlarına yol açabiliyor. Cilt gençleştirme kapsamında uygulanan el dolgusu tedavileri ile eller hacim kazanabiliyor, ellerdeki kırışıklık görünümü azalabiliyor ve eller daha genç bir görünüme kavuşturulabiliyor.
Daha genç bir görünüm söz konusu olduğunda öncelik yüz ve boyun bölgeleri olarak kabul edilse de eller ilerleyen yaşın belirtilerinin öncelikli olarak görüldüğü uzuvlardır. Özellikle yeterince bakım ile buluşturulmamaları, çevresel koşullara çok fazla maruz kalmaları gibi nedenlerle ellerde yaşlanma ile ilişkilendirilen çeşitli belirtiler ortaya çıkabilir.
Ellerde en sık görülen yaşlanma belirtileri;
- Deride yapısal olarak incelme meydana gelmesi,
- Parmaklarda derin çizgilerin oluşması,
- Cildin hacim kaybetmesi,
- Damarların ve kemik yapılarının belirginleşmesi,
- El sırtında leke oluşumu şeklinde sıralanabilir.
Ellerde meydana gelen yaşlanma belirtilerinin azaltılması amacıyla gerçekleştirilebilecek çeşitli medikal estetik uygulamaları bulunmakta ve bu uygulamalar arasında sunduğu faydalarla özellikle el sırtındaki hacim eksilmeleri üzerinde başarılı sonuçlar alınmasını sağlayan el dolgusu tedavisi sıklıkla tercih edilmektedir.
El Dolgusu Nedir?
Ellerin kaybolan hacminin geri kazandırılması, el sırtındaki kırışıklık oluşumlarının minimize edilmesi, ellerin yeniden dolgun ve genç bir görünüme sahip olabilmesi amacıyla, dolgu malzemelerinin ellere enjekte edilmesine dayanan medikal estetik tedavisi el dolgusu olarak adlandırılır.
Dolgu uygulamaları dahilinde farklı bileşenlerle zenginleştirilmiş dermal dolgu malzemelerinin kullanılması mümkündür. Günümüzde el dolgusu tedavilerinde yüksek kalıcılığı ve başlattığı mezoterapik etki ile CaHa dolgu ve kristal dolgu olarak da bilinen hidroksiapatit dolgu uygulaması ön plana çıkmaktadır.
Hidroksiapatit dolgu malzemelerinin en önemli özelliği sahip oldukları kristallerin enjekte edildikleri bölgede kolajen üretimini tetiklemesidir. Böylece mezoterapik bir etki yaratırlar ve etkileri hyaluronik asit bazlı dermal dolgulara oranla daha kalıcı olurlar. Sahip oldukları özellikler sayesinde yüz bölgesinde kırışıklık tedavisi, derin izlerin azaltılması, bölgesel hacim kazandırılması amacıyla da sıklıkla tercih edilirler.
CaHa el dolgusu ile;
- Ellerdeki kırışıklıklar azaltabilir,
- El sırtına hacim kazandırılabilir ve ciltteki hacim eksiklikleri giderilebilir,
- Kemik ve damar belirginliği düşürülebilir,
- Enjeksiyon bölgesinde derinden yüzeye onarım başlatılabilir,
- Daha yumuşak bir cilde kavuşulabilir; özetle ciltteki yaşlanma belirtileri tersine döndürülebilir ve cilt gençleştirme sağlanabilir.
Kimler El Dolgusu Yaptırabilir?
Zamanın ilerlemesi ve maruz kalınan çevresel faktörler nedeniyle;
- El sırtında hacim kaybı bulunan,
- El sırtındaki damar ve kemikler belirgin bir görünüm alan,
- Ellerindeki kırışıklık oluşumu nedeniyle rahatsızlık duyan,
- Ellerinin derinden yüzeye beslenmesini ve gençleşmesini isteyen,
- El cildinde incelme meydana gelen kişiler el dolgusu için uygun aday olarak kabul edilirler.
El Dolgusu Nasıl Yapılır?
El dolgusu klinik ortamında yaklaşık 15-20 dakikada tamamlanan medikal bir işlem olma özelliği taşır. Uygulama öncesinde bölgeye lokal anestezik krem sürülür. Böylece dolgu malzemeleri ellere enjekte edilirken hastalar acı ya da ağrı hissetmezler, tedavi konforludur.
Dolgu malzemeleri çok ince uçlu iğneler kullanılarak hacim kazandırılmak istenen el bölgelerine enjekte edilir. Dolgu işleminin etkileri anında ortaya çıkar. El dolgusu sonrası kızarıklık ve enjeksiyon bölgesinde hassasiyet meydana gelebilir. Yan etkilerin birkaç gün içerisinde ortadan kalkması beklenir.
CaHa el dolgusu kalıcılığı oldukça uzun olabilir. Kolajen üretimini tetikleyerek bölgeye hacim sağlamanın yanı sıra cildin yenilenmesine, onarılmasına katkı sağlayan el dolgusu kalıcılığı 12- 18 ay devam eder. Ancak asıl bilinmesi gereken CaHa dolgu ile bölgedeki mezoterapik uyarılma sayesinde etkilerin 8 – 10 yıl sürebileceğidir.
Heraderma kliniğinde CaHa el dolgusu uygulamalarımız ile derinden yüzeye cilt gençleştirme sonuçları alabiliyoruz. çevresel koşullardan en çok etkilenen uzuvlar olan ellerde genç ve dinamik bir görüntü sağlayabiliyoruz.
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Medikal Estetik
- Dermatoloji
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Cilt Bakım Aşamaları
- Cilt Gençleştirme
- Klinik Dermatoloji
- Medikal Cilt Bakımı
- Pigmentasyon ve Yaşlılık
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Visia Cilt Analizi
- Bloglarımız
- İletişim
- Türkçe