Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dolgun ve daha estetik görünümlü dudaklara kavuşmamızı sağlayan dudak dolgusu nasıl yapılır? Bu sorunun çok fazla sorulması, dudakların güzellik kavramında çok büyük bir etkiye sahip olmasından kaynaklanmaktadır.
Şekilli ve dolgun dudaklara sahip olmak isteyenler için dudak dolgusu hakkında en çok merak edilenler:
İçerikler
Dudak Dolgusu Nedir?
Dudak dolgusu nasıl yapılır sorusundan önce dudak dolgusunun ne olduğunu tam olarak bilmek yapacağınız işlem konusunda sağlıklı karar almanıza yardımcı olacaktır. Dudak dolgusu; ince, zamanla şeklini kaybetmiş ya da daha dolgun dudaklara sahip olmak isteyenler tarafından tercih edilen bir uygulamadır. Dudaklara dolgu maddesi enjekte edilerek dudak eski halini alır ya da daha dolgun bir görünüme kavuşur.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudak dolgusu çok ince ve küçük iğneler ile dudağa dolgu maddesi enjekte edilerek yapılır. İlk aşamada kişinin istediği dudak şekli ve gerekli analizler yapıldıktan sonra nasıl bir şekil elde edileceğine karar verilir. Ardından kişinin acı hissetmemesi için lokal anestezi yapılır. Dudak kenarlarına küçük iğneler ile dolgu maddesi enjekte edilir.
Dolgu sonrasında şişlik, morarma, kızarıklık, ödem gibi etkiler görülebilir. Ancak bu belirtiler geçici olup 2-3 gün içerisinde geçmektedir.
Dudak dolgusu hangi maddeden yapılır?
Dudak dolgusunda farklı dolgu maddeleri kullanılabilmektedir.
- Silikon: Önceki yıllarda çoğunlukla silikon ile dudak dolgusu yapılmaktaydı. Ancak vücuda yabancı madde girdiği için alerjik durumlar ortaya çıkabilmektedir.
- Kolajen: Hayvanlardan elde edilen kolajen, dolgu maddesi olarak kullanılmaktadır. Bu maddenin de insan vücuduna uyum sağlamasında problemler çıkarak komplikasyonlar oluşabilmektedir.
- Hyalüronik asit: Son yıllarda hyalüronik asit, en çok tercih edilen dolgu maddesidir. İnsan vücudunda doğal olarak bulunan ve kolajen üretimini destekleyerek cildin yenilenmesi, canlanması ve yaşlanma etkilerine karşı korumaktadır. Dudak dolgularında kullanılan hyalüronik asit, vücudun doğal yapısında bulunduğu için herhangi bir alerji problemi yaşanmamaktadır. Bununla birlikte hem dudağa dolgunluk şekil verebilmekte hem de dudağı besleyerek yenilenip canlanmasına yardımcı olabilmektedir. Bu nedenle en sağlıklı dolgu maddesi hyalüronik asittir.
Dudak Dolgusu Kaç Yıl Gider?
Dudak dolgusunda kullanılan malzemeler belirli bir süre içerisinde vücut tarafından emilir. Bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Dolgunun kalıcılık süresi ortalama 6-12 ay arasında değişebilmektedir. Bu nedenle belirli aralıklar ile yenilenmesi gerekmektedir.
Belirtilen süreler hyalüronik asit, kolajen gibi doğal dolgu maddeleri için geçerlidir. Diğer yabancı maddeler daha kalıcıdır. Çünkü bu maddeler için vücut tarafından emilmez. Ancak bu tür bazı dolgularda yüz şeklinde kalıcı bozulma, yumru oluşumu gibi komplikasyonlar görülebilmektedir. Bununla birlikte cerrahi işlem uygulanarak dudak estetiği yapılabilmektedir. Dudak estetiği uygulamasında dudağın alt veya üst kısmına ya da her iki bölgesine silikon yerleştirilir.
Heraderma Polikliniği dudak dolgusu işleminde hyalüronik asit kullanarak sağlıklı ve güvenli bir şekilde dolgun dudaklara kavuşmanıza yardımcı olabilmektedir.