Dermaroller ya da dermarolling; üzerinde saf titanyum malzemeden üretilen mikro boyutta çok sayıda iğne bulunan silindir şekline sahip bir cilt bakım cihazıdır. Dermaroller ile gerçekleştirilen cilt bakım tedavisi de aynı adla anılır.
Dermaroller cihazının cilt yüzeyinde gezdirilmesi yoluyla gerçekleştirilen dermaroller tedavisi sırasında silindirin üzerindeki mikro iğneler dermis adı verilen cilt katmanında mikro kanallar açar ve cilde zarar vermeden derinden yüzeye bir yenilenme başlatır. Mikro kanallar yara iyileşme sürecini başlatır, cilt yenilenme süreci sonucunda kolajen ve elastin üretimi de tetiklenir.
Dermaroller ciltte derinden yüzeye bir yenilenme başlatırken, iğneler nedeniyle ciltte açılan kanallar sayesinde cilde uygulanan krem ve serumların emilimi de artar.
Dermaroller Nedir?
Dermaroller hem bir medikal estetik tedavisi hem de tedavinin gerçekleştirildiği özel silindir şeklinde mikro iğneler barındıran cihazın adıdır.
Dermaroller tedavisi mikro iğneleme olarak da adlandırılır ve çok uzun yıllardır cilt gençleştirme, cilt sıkılaştırma, leke tedavisi, akne ve sivilce izi tedavisi ve hatta saç dökülmesi tedavisi dahilinde saç bakımı amacıyla uygulanmaktadır.
Dermaroller cihazının gezdirildiği cilt yüzeyinde, cildin dermis tabakasına uzanan mikro kanallar oluşur. Cihazın üzerindeki titanyum iğneler, deri yüzeyinde açtığı mikro kanallar ile cilt yenilenme sürecini tetikleyecek ölçüde sınırlı hasar yaratır. Uzman hekimlerce ciltte oluşturulan sınırlı hasar cilt altı dokuların uyarılmasını, kan dolaşımını hızlandırmayı ve derinden yüzeye cilt sorunlarının minimize edilmesini sağlar.
Dermaroller Ne İşe Yarar?
Dermaroller uzman hekimlerce uygulandığında son derece güvenli ve aynı derecede etkili bir medikal cilt bakımı tedavisidir.
Yüz bölgesi, saçlı deri, göz çevresi, bacak ve kol gibi vücut bölgelerine uygulanabilen dermaroller tedavisinin temel fonksiyonu, az önce de ifade edildiği gibi cildin dermis tabakasının uyarılması, kan dolaşımının hızlandırılıp doku yenilenme sürecinin başlatılmasıdır.
Ciltte oluşturulan kontrollü hasarlar doku yenilenmesini başlatırken aynı zamanda ciltte kolajen ve elastin üretimini de artırır. Tüm bu etkiler sonucunda dermaroller etkisi hissedilebilir.
“Dermaroller ne işe yarar?” sorusuna şu yanıtlar verilebilmektedir:
- Cilt gençleştirilebilir, anti aging etki elde edilebilir,
- Ciltteki ince kırışıklıklar ve ince çizgiler giderilebilir,
- Kan dolaşımının artmasına bağlı olarak cilt kalitesi artırılabilir,
- Ciltteki leke oluşumları, ton farklılıkları minimize edilebilir,
- Akne ve sivilce izleri giderilebilir,
- Çatlak tedavisi dahilinde derin çatlakların belirginliği azaltılabilir,
- Saç derisinde kan dolaşımını hızlandıran uygulama ile saç dökülmesi engellenebilir, saç kökleri beslenebilir ve saçlar güçlenebilir.
Dermaroller Kimler İçin Uygundur?
Dermaroller;
- Cilt gençleştirme,
- Akne izi tedavisi,
- Saç dökülmesi ve saç güçlendirme tedavisi,
- Yara izi tedavisi,
- Boyun ve dekolte gençleştirme,
- Cilt kalitesini artırma, cildi canlandırma, cildi aydınlatma,
- Doğum sonrası oluşan çatlakların görünümünü hafifletme gibi çeşitli ihtiyaçları bulunan, uygulama bölgesinde açık yarası bulunmayan kadın ve erkeklere uygulanabilir.
Dermaroller Tedavisi Nasıl Yapılır?
Dermaroller tedavisi için uygunluğu belirlenen hastaların ciltleri temizlenir ve dermaroller cihazı uygulama bölgesinde kontrollü şekilde gezdirilir.
Dermaroller tedavisinin seans süresi uygulama bölgesinin genişliğine göre değişmekle birlikte ortalama olarak 15-20 dakikadır. Dermaroller seansı tamamlandıktan sonra kişinin cildinin ihtiyaçları doğrultusunda hyaluronik asit, çeşitli vitamin, mineral ve enzimler barındıran serumların uygulaması yapılır.
Dermaroller seanslar dahilinde uygulanır. Tedavi etkinliğinin maksimize edilmesi için genellikle 4-6 seans gerekli olabilir. Seanslar arasında 1-4 haftalık süre bırakılabilir.
Dermaroller etkisi anında ortaya çıkmaz. Cildin kendini onarması ve tedavinin etkilerinin ortaya çıkması için en az 3-4 hafta beklenmesi gerekebilir.
Dermaroller sonrası süreçte kızarıklık ve ödem oluşması mümkündür. Bu etkiler kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Güneşe çıkılmaması gerekir. Uygulamanın etkilerini artırmak adına Dermaroller sonrası cilt bakımı süreçlerinin aksatılmaması önemlidir.
Heraderma kliniğinde uzman hekimlerimizce gerçekleştirilen Dermaroller tedavisi ile hastalarımız daha genç bir cilde kavuşabilir, çatlak ve iz görünümündeki azalmayı fark edebilir.
- Ana Sayfa
- Hakkımızda
- Medikal Estetik
- Dermatoloji
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Cilt Bakım Aşamaları
- Cilt Gençleştirme
- Klinik Dermatoloji
- Medikal Cilt Bakımı
- Pigmentasyon ve Yaşlılık
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Visia Cilt Analizi
- Bloglarımız
- İletişim
- Türkçe