Alın çizgisi dolgusu olarak da adlandırılabilen alın dolgusu uygulaması ile zaman içerisinde cilt elastikiyetinin azalması ve tekrarlayan mimik hareketleri nedeniyle alın bölgesinde oluşan derin çizgilerin hafifletilmesi, bölge cildinin ihtiyaç duyduğu nem ile buluşturulması, alın bölgesine hacim kazandırılarak yüz orantısının iyileştirilmesi sağlanabilir.
Yüzde oluşan mimik izlerinin tedavisi dahilinde Bot. Toks. uygulaması ilk basamak olarak tercih edilebilirken bazı hastalarda efektif sonuçlar alınamayabilir. Alın çizgileri yerleştiğinde ve derinleştiğinde, alın cildinin nemi ve esnekliği azaldığında alın dolgusu uygulamaları gerekli hale gelebilir.
Alın Dolgusu Nedir?
Güneş ışınları, su tüketiminin azlığı, sağlıksız beslenme, yaşlanma, mimikler, genetik yatkınlık, sigara ve alkol kullanımı gibi bir dizi fizyolojik ve çevresel faktör ciltte yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olabilir.
Alın bölgesi de zaman içerisinde kırışıklıkların, çizgilerin ve derin izlerin oluşumuna rastlanabilen yüz kısımlarıdır. Alın bölgesine yerleşen ve kozmetik kaygı yaratan izlerin, çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesi amacıyla bölgeye dermal dolguların uygulanmasına dayanan medikal estetik tedavisi yöntemi alın dolgusu olarak adlandırılır.
Alın dolgusu uygulamaları sırasında kullanılan dermal dolgu malzemeleri içeriğinde cilt gençleştirme tedavilerinde yaygın olarak hyaluronik asit bulunur. Hyalüronik asit vücutta doğal olarak bulunan bir bileşendir ve en önemli özelliği su tutabilmesidir. Alın dolgusu uygulaması ile cilt altına enjekte edilen hyalüronik asit bölgenin nemlenmesini, cildin beslenmesini, mevcut kozmetik sorunların minimize edilmesini ve yeni yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesini sağlayan bir etkiye sahiptir.
Alın Dolgusu Kimlere Yapılır?
Alın dolgusu;
- Mimik hareketleri yapmadan da alnında derin çizgiler bulunan,
- Alın bölgesinde kırışıklık sorunu olan,
- Alın bölgesi yapısal olarak geride duran,
- Alın bölgesinde çizgilerin yol açtığı estetik kaygılar nedeniyle rahatsızlık duyan kişilere uzman hekimler tarafından güvenle gerçekleştirilebilir.
Alın Dolgusu Neden Yapılır?
Mimik yapmadan, dinlenme halinde belirgin hale gelen alın çizgilerinin kişinin olduğundan daha yaşlı bir görünüme sahip olmasına neden olduğu bilinmektedir. Alında meydana gelen hacim kayıpları ve kırışıklıklar nedeniyle kozmetik şikâyetler yaşayan kişiler alın dolgusu ile daha öz güvenli hissedebilirler ve daha canlı bir yüze kavuşabilirler.
Alın dolgusunun yapılmasına yol açan bir diğer ihtiyaç da alın şekillendirmedir. Bazı kişilerin kaş bölgesi kabartılı olabilir ve bu durumda alında tümsekli bir görünüm oluşabilir. Hasta özelinde planlanan alın dolgusu ile alın şekillendirmesi mümkün olabilmektedir.
Alın şekillendirme amacıyla gerçekleştirilen alın dolgusu sırasında künt uçlu kanüller kullanılır ve kişinin ihtiyaçları doğrultusunda alın bölgesindeki birkaç farklı noktadan enjeksiyon yapılabilir.
Alın Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dolgu öncesi alın bölgesine anestezik krem sürülerek işlem sırasında hastaların acı ya da ağrı hissetmemesi sağlanır. Kremin etkisi hissedilince çok ince uçlu iğneler ile şakak bölgesine ve alın çizgilerine dolgu malzemeleri enjekte edilebilir.
Dolgu yapılacak alanın genişliğine göre alın dolgusu uygulaması 10 – 15 dakika gibi bir sürede tamamlanır. Etkiler anında hissedilir ve dermal dolguların içerisindeki hyalüronik asit su tuttukça ciltte canlanma ve aydınlanma fark edilir. Genellikle tek seans dahilinde tamamlanan alın dolgusu sonrası gerçekleştirilen kontrol muayenesinde gerekli olması halinde rötuş yapılabilir.
Alın çizgisi dolgusu sonrasında bölgesel hassasiyet ve kızarıklık oluşması normaldir. Bu yan etkiler en geç birkaç gün içerisinde kendiliğinden ortadan kaybolacaktır.
Alın dolgusunun etkisi kişiden kişiye ve kullanılan dolgu materyaline göre 9 – 18 ay devam edebilmektedir. Bu süre sonlandığında alın dolgusu tekrar edilebilir.
Alın dolgu uygulaması dahilinde yağ enjeksiyonu yöntemi de tercih edilebilmektedir. Yağ dolgusu yapılabilmesi için kişinin kendisinden alınan yağ özel işlemlerden geçirilerek alın bölgesindeki çukurlara, çizgilere enjekte edilir.
İşlem için öncelikle lokal anestezi altında kişiden yağ alınır ve sonrasında saflaştırılan yağ alın dolgusu işlemi kapsamında şakak ve alın bölgesine enjekte edilir. Doğru tekniklerle uygulandığında yağ enjeksiyonu kalıcılığı %70’lere varabilmektedir.
Heraderma kliniğinde hastalarımızın daha genç ve sağlıklı görünen bir cilde sahip olmaları, alın bölgesindeki kırışıklık ve izleri minimize edebilmek adına Avrupa ve/veya ABD’de üretilen, dolgu standartlarını karşılayan ve kullanım onayları alınmış, Türkiye’de kullanımı onaylanan dolgu malzemelerini tercih ediyoruz. Hastaya özel alın dolgusu tedavisi planlayarak etkili sonuçların alınmasını sağlayabiliyoruz.
Uygulamalarımız
- Akıllı Dolgu Uygulamaları
- Akne İzi Mezoterapisi
- Akne ve Akne İzi Tedavileri
- Aknelan
- Alexandrite Lazer
- Alın Dolgusu
- Altın İğne (Morpheus8)
- Ameliyatsız İple Yüz-Boyun Germe
- BBL Tedavisi
- Boyun Dolgusu
- Çatlak Tedavileri
- Çene Dolgusu
- Cilt Bakım Aşamaları
- Coaxmed
- Cosmelan/Dermamelan
- Damarsal Lezyon Tedavisi
- Derin Temizlik Bakımları (Dermalogica)
- Dermapen
- Dermaroller
- Diode Lazer
- Dolgu Uygulamaları
- Dudak Dolgusu
- Dudak Renklendirme
- El Dolgusu
- EmFace
- Emsculpt
- Emtone
- Endopeel
- Exilis – Saten Yüz Germe
- Exilis Elite – Saten Vücut Germe
- Forled Bakımlar
- Fraksiyonel Lazer (Resurfx) Tedavileri
- Fransız Askısı (Yüz Germe)
- Genital Bölge Dolgusu
- Gıdı – Yanak Mezoterapisi (Yağlanma)
- Göz Çevresi Mezoterapisi (Morluk – Kırışıklık)
- Göz Çevresi ve Göz Altı Uygulamaları
- Göz Altı Işık Dolgusu
- Hibrit Lazer ile Cilt Tedavileri
- Hidroksiapatit Dolgu
- Hydrafacial Bakım
- İğnesiz Mezoterapi
- IPL (M22) Cilt Tedavileri
- IPL Vasküler Tedavi
- Ispanyol Işıltısı (Facebotolift)
- Kalıcı Dipliner
- Kalıcı Eyeliner
- Kalıcı Makyaj
- Kimyasal Peeling
- Kılcal Damar Tedavileri
- Kırışıklık Toksin Tedavisi
- Kolajen Aşısı
- Kolajen Uyarıcı Dolgu Uygulaması
- Lazer Destekli İncelme
- Lazer Epilasyon
- Lazer Lifting (Fraksiyonel Lazer – Optimum Pulse Light Terapisi)
- Lifting Amaçlı Dolgu Uygulamaları
- Mezo-Vital Tedaviler
- Mezolifting
- Micropigmentasyon
- Nazolabial Dolgu
- Nd Yag Lazer
- Nem Aşısı / Nem Dolgusu
- Nucleofill – DNA Işıltısı
- Oxygeneo Bakımları
- Paris Işıltısı (Anti- Aging)
- PB Serum
- Pigmentasyon ve Yaşlılık Lekeleri
- Plasma Shower (Plasma Duşu)
- Pressoterapi (Lenf Drenaj)
- PRX-T33
- Saç Dökülmesi Tedavileri
- Saç Mezoterapisi
- Selülit Masajı
- Selülit Mezoterapisi
- Skar Mezoterapisi
- Soğuk Lipoliz
- Somon DNA Uygulaması
- Temel Cilt Bakımları
- Visia Cilt Analizi
- Vitamin Enjeksiyonu (Yüz Mezoterapisi)
- Vitiligo Tedavisi
- Vücut Uygulamaları
- Yanak ve Elmacık Dolgusu
- Yüz Mezotrerapisi